Controlul de la Spitalul Județean s-ar putea finaliza cu demisia directorului Niculescu

1809
Comisia desemnată de Minis-terul Sănătății a început să verifice, de ieri, documentele financiare ale Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța, întocmite în 2007 și 2008. Membrii comisiei, sosiți de la unitățile sanitare din Ialomița, Călărași și Galați, verifică modul cum au fost gestionate fondurile, planurile de achiziții, costurile de spitalizare etc. Având în vedere volumul mare de acte, repre-zentanții spitalului constănțean spun că verificările vor dura, cel mai probabil, toată săptămâna.
Pe fondul acestui control, dr. Ion Niculescu, managerul SCJU Constanța, a reiterat intenția de a-și da demisia din funcție. "Mă gândesc serios la acest lucru",
ne-a spus medicul, subliniind că sunt la mijloc "motive personale, nu e din cauza situației financiare a Spitalului Județean" - referitor la faptul că unitatea spitalicească are, de pe vremea fostei conduceri, datorii de peste 13 milioane de lei la furnizori și utilități.
Cu toate acestea, surse din spital susțin că demisia "jonglată" de manager - nefiind prima dată când spune că vrea să renunțe la funcție, în cele trei luni de la instalare – este motivată de contractele pentru reparațiile capitale ale Spitalului Județean, ce implică niște costuri ridicate și care, se pare, nu pot fi modificate. Dr. Ion Niculescu a anunțat că va lua hotărârea finală privind demisia sa până săptămâna viitoare. Dr. Camelia Ciobotaru, directorul coordonator al Direcției de Să-nătate Publică (DSP) Constanța ne-a spus că știe de intenția lui Niculescu, dar nu vrea să comenteze.
De altfel, tot săptămâna viitoare, comisia de control va părăsi Spitalul Județean pentru a continua verificările la Spitalul Orășenesc Cernavodă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.185 secunde