Convenția Organizațiilor de Media protestează împotriva cenzurii impuse de o firmă controlată de Vântu

204

Articole recomandate

Convenția Organizațiilor de Media protestează față de cenzura practicată de firma de distribuție Grupul Editorilor și Difuzorilor de Presă (GDP) prin rețeaua sa "Acces Press".
Un comunicat de presă, transmis pe 29 martie de către revista nou-înființată "Kamikaze", face public un fax prin care chioșcurile deținătoare de franciza din partea "Acces Press" - GDP sunt anunțate că distri-buția acestei reviste este interzisă. Proprietarii de chioșcuri sunt amenințați cu sancțiuni "conform clauzelor contractului de franciză". Adresa este semnată de Liliana Spiridon, administratorul GDP.
Convenția Organizațiilor de Media consideră că cenzurarea de la distribuție a unei publicații este o măsură abuzivă care încalcă dreptul la informare al publicului.
Rețeaua "Acces Press" a fost înființată în 2002 la inițiativa Clubului Român de Presă și a asociațiilor patronale ale difuzorilor de presă și carte din București. Acționariatul rețelei este netransparent. Depozi-tarul Central atestă faptul că două companii off-shore înregistrate în Cipru (STONECOM si RADOWAY), controlează 50,2 % din societate, iar restul este deținut de o listă de asociați fizici și juridici nelistați. Cele două societăți anonime sunt controlate de Sorin Ovidiu Vântu, conform mai multor articole din presă și a implicărilor anterioare în acționa-riatul unor societăți asumate de SOV.
Constituția României interzice "cenzura de orice fel". De aceea COM condamnă acest grav act de cenzură și solicită Primăriei Capitalei și primăriilor de sector să facă publice informațiile legate de această rețea.
COM invită, de asemenea, Clubul Român de Presă să ia o poziție publică în acest caz și să explice cum o structură colectivă, creată și sprijinită cu intenția de a facilita accesul bucureștenilor la presă și carte, a fost monopolizată de societăți anonime al căror interes comercial a dus la cenzura unei reviste de la distribuție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 31 Martie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Miercuri, 31 Martie 2010
Stire din Social : Înghesuială mare la miei
Marţi, 30 Martie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 2.3447 secunde