Copiii bolnavi de cancer, trataţi şi la domiciliu

248
Copiii bolnavi de cancer, trataţi şi la domiciliu - daruiestearipi-1617020276.jpg

Articole de la același autor



Proiectul Asociației „Dăruiește Aripi” de tratamente la domiciliul copiilor cu boli grave a îmbunătățit rata de supraveghere post terapeutică a copiilor cu afecțiuni oncologice din Dobrogea. Datorită sprijinului oferit prin programul „În stare de bine”, membrii asociației au putut realiza, de curând,  prima analiză regională amănunțită a situației copiilor cu cancer. Acest lucru a fost posibil în cadrul proiectului „Tratamente la domiciliul copiilor cu boli grave din Dobrogea - Prima rețea de asistență integrată și suport de proximitate pe termen lung pentru copiii bolnavi de cancer”.
Raportul de evaluare privind situaţia copiilor cu cancer din zona Dobrogei a avut ca scop evaluarea gradului de acoperire al beneficiarilor proiectului și realizarea unui tablou cuprinzător privind situația neoplaziilor la copii și tineri. Acestea au fost posibile prin analiza înregistrărilor cazurilor de cancer apărute în rândul copiilor și adolescenților pe teritoriul Dobrogei, în ultimii zece ani și înregistrate în baza de date a Registrului Național al Cancerelor la Copil din România (RNCCR).


Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei „Dăruieşte Aripi”, majoritatea copiilor din Dobrogea se tratează în clinici de onco-hematologie pediatrică din Bucureşti, aproape jumătate la Institutul Oncologic „Alexandru Trestioreanu” Bucureşti (IOB) şi restul, la Institutul Clinic Fundeni sau la Spitalul „Marie Curie”. Legat de beneficiile acestui program, dr. Adriana Apostol, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a declarat că proiectul amintit a crescut rata de monitorizare activă a pacienţilor aflaţi în evidența Centrului de Onco-Hematologie Pediatrică Constanţa şi a Asociaţiei „Dăruieşte Aripi”. În consecinţă, procentul pacienţilor în viaţă din zona Dobrogei pentru care s-au primit informaţii de follow- up a crescut de la 8% la finalul anului 2017, la 28% în decembrie 2020.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8826 secunde