Copilul tău ar pleca cu un străin pentru un suc sau un cadou?

469
Copilul tău ar pleca cu un străin pentru un suc sau un cadou? - traficminori-1342107944.jpg

Articole de la același autor

Mai mult de 50% dintre copii ar accepta să însoțească un necunoscut în schimbul promisiunii unei vieți mai bune, în schimbul unui cadou sau chiar pentru a servi un suc într-o localitate învecinată domiciliului lor. Majoritatea copiilor au conturi de messenger și au furnizat date cu caracter personal precum nume, prenume, adresa de domiciliu, unitatea de învățământ la care sunt înscriși - acestea sunt câteva dintre datele îngrijorătoare determinate în cadrul proiectului "Traficul de minori pe înțelesul copiilor", demers care și-a propus educarea copiilor și tinerilor cu privire la primejdiile cauzate de traficul de persoane.

Proiectul a fost derulat de Aso-ciația Telefonul Copilului în parte-neriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane - M.A.I., cu sprijin finan-ciar din partea mai multor sponsori și Ambasadei Olandei. Rezultatele au fost extrase în cadrul întâlnirilor directe cu 7.014 copii.

Programul a reprezentat o consecință firească a creșterii numărului de cazuri de abuz sexual și trafic de minori înregistrate la numărul de telefon 116.111 anul trecut față de anul 2010.

"Faptul că în România anului 2012 copiii încă nu sunt conștienți cu privire la pericolele sociale grave la care pot fi expuși este foarte îngrijorător. Atragem atenția părinților cu privire la faptul că ei sunt prin-cipala sursă de informare pentru cei mici. Lumea înconjurătoare este minunată în anii copilăriei, dar nu întotdeauna sigură și este important să nu uitam acest aspect și să ne pregătim copiii pentru el", a declarat Cătălina Florea, director executiv al Asociației "Telefonul Copilului".

A crescut numărul apelurilor

De asemenea, o analiză compa-rativă a apelurilor înregistrate la Telefonul Copilului 116.111, în perioada aprilie - iunie 2011, respectiv aprilie - iunie 2012, arată că în anul curent au fost înregistrate 92 de apeluri cu privire la exploatarea sexuală a minorilor, cerșe-torie, exploatare a minorilor prin muncă, abuz sexual asupra mino-rilor față de numai 60 de astfel de apeluri în 2011. Așadar, se observă o creștere de 53,33% în urma derulării proiectului "Traficul de minori pe înțelesul copiilor". 67,11% dintre aceste cazuri au reprezentat solicitări de consiliere psihologică, informare și îndrumare din partea minorilor, restul au reprezentat solicitări de intervenție.

Telverde împotriva traficului de persoane

În urma campaniei de conștien-tizare, copiii au înțeles riscurile la care sunt expuși, au învățat să verifice informațiile noi pe care le primesc, dar și faptul că nu sunt singuri, Telefonul copilului 116.111 fiind unul dintre prietenii la care pot apela oricând, atât pentru a se informa, cât și pentru a semnala si-tuații în care viața lor este pusă în pericol. De asemenea, copiii au primit informații asupra instituțiilor abilitate cărora se pot adresa atât la nivel local, cât și la nivel central. De asemenea, victimele mai au posibilitatea de a cere ajutor prin interme-diul liniei Telverde 0800/800.678, gestionate de către Agenția Națio-nală împotriva Traficului de Persoane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 27 Octombrie 2010
Stire din Social : Victimă a războiului dintre părinți
Pagina a fost generata in 0.5004 secunde