Cora, primul hipermarket din Constanța cu stație de încărcare a mașinilor electrice

672

Articole de la același autor

Hipermarket-ul Cora Brătianu s-a înscris, ieri, pe lista rețelei de benzinării electrice, care va fi formată în mai multe orașe din România. Cora este primul retailer din Constanța care a construit și a dat în folo-sință o stație de încărcare pentru autovehiculele elec-trice.

"Implementăm la Cora o stație de încărcare a mașinilor electrice, care are două prize, ceea ce înseamnă că pot fi încărcate două mașini simultan. Încărcarea durează aproximativ o oră și încarcă aproximativ 80% din capacitatea totală a bateriei. Oferă mașinii, în funcție de cât de nouă și capacitivă este baterie, 100-120 de kilometri. Pot fi încărcate toate autoturismele complet electrice și hibrid electrice, cu mențiunea că cele hibrid electrice trebuie să aibă priză, întrucât sunt și autoturisme care nu pot fi alimentate direct prin energie electrică", a declarat Emanuel Pârvulescu, responsabil Mediu la Cora România.

Fără a pune mare preț pe costul investiției, Cora își dorește să creeze ceva inovator care să vină în sprijinul clienților și nu numai. "Este singura stație a unui retailer din Constanța. Mai există o astfel de stație de încărcare în incinta unui dealer auto. Sunt convins că această inițiativă pe care o întreprindem astăzi va oferi un exemplu bun și pentru ceilalți operatori economici din oraș, pentru a instala cât mai multe stații. Prin aceste investiții verzi vom reuși să împingem comunitatea spre un transport sustenabil și să cream un viitor mai bun atât pentru noi, cât și pentru copiii noștri", a mai adăugat Emanuel Pârvulescu.

Mașinile ecologice pot fi găsite în România doar în proporții reduse. De pildă, în Constanța, doar două mașini electrice sunt înmatriculate, iar trei sunt hibrid. Chiar și așa, se așteaptă o dezvoltare a pieței în ceea ce privește achiziționarea de mașini electrice în viitorul apropiat, astfel că investiția este una extrem de oportună. La eveniment a participat Codruța Borza, directorul Cora Brătianu, dar și reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului, cât și ai Gărzii de Mediu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5572 secunde