Creatorii unui film despre efectele încălzirii globale fac un apel

208
Un film care prezintă un scenariu negru privind efectele încălzirii globale asupra planetei, "Vârsta prostiei", va fi proiectat luni și marți în toată lumea. Scopul este de a face lumea să reacționeze și să prevină devastarea Pământului, relatează AFP.
Amestec surprinzător de documentar, ficțiune și secvențe scurte de animație, filmul urmărește gândurile unui bătrân, interpretat de comicul englez Pete Postlethwaite, care trăiește în 2055 într-o lume complet distrusă de încălzirea globală.
Întoarcerile în timp îi permit să observe viețile a șase personaje, care trăiau în diferite zone ale globului (India, Statele Unite, Nigeria, Marea Britanie) și relația acestora cu mediul, petrolul și natura. Astfel Piers Guy, 37 de ani, este un britanic care vrea să dezvolte energie eoliană, dar se lovește de opoziția feroce a localnicilor. Fernand Parau, un francez de 82 de ani, ghid montan, privește cum se topesc ghețarii. Jeh Wadia, un antreprenor indian de 32 de ani, lansează o companie aeriană low-cost.
Potrivit organizatorilor, mai mult de 200.000 de persoane din întreaga lume ar urma să vadă filmul în cele două zile.
Realizatoarea britanică Franny Armstrong, în vârstă de 37 de ani, apelează la o mobilizare a oamenilor pentru a cere încheierea unui acord mondial asupra climatului, la summit-ul din Copenhaga din decembrie. Ea consideră că rolul publicului este acela de a aminti politicienilor teoria oamenilor de știință: pentru a încerca limitarea încălzirii globale la +2 grade Celsius, emisiile mondiale de gaze cu efect de seră trebuie să înceteze să crească începând din 2015.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 19 Septembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Vineri, 18 Septembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.5308 secunde