Credincioșii o cinstesc pe Sfânta Mare Muceniță Ecaterina

245

Articole de la același autor

Biserica Ortodoxă o pomenește, duminică, 25 noiembrie, pe Sfânta Mare Muceniță Ecaterina. Cu acest prilej, vineri, 23 noiembrie, începând cu ora 16.00, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica "Sf. Ecaterina" din localitatea Tuzla.

Așezământul de cult a fost ctitorit în anul 1884, de către Mihail Kogălniceanu. Tot vineri, 23 noiembrie, începând cu ora 23.00, arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la biserica "Sfânta Mare Muceniță Ecaterina" din cartierul constănțean Tomis Plus-Boreal, lăcaș de cult care își cinstește ocrotitoarea.

Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei, Sfânta Mare Muceniță Ecaterina s-a născut în anul 294, într-o familie nobilă, unde a primit o educație aleasă. Ulterior, ea s-a convertit la creștinism, pe vremea împăraților prigonitori Dioclețian și Maximian.

Datorită înțelepciunii de care a dat dovadă, a reușit să demonstreze superioritatea credinței creștine față de filosofia păgână grecească și să îi convertească la Hristos pe mulți învățați ai timpului. Din acest motiv, ea a fost arestată și dusă la judecată înaintea autorităților romane, apoi a fost supusă la chinuri și, în cele din urmă, a fost condamnată la moarte tăindu-i-se capul. La acest moment, sfintele sale moaște se află în mănăstirea "Sf. Ecaterina", de pe Muntele Sinai, din Egipt. (M.Ș.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.101 secunde