Cresc impozitele și taxele locale pentru 2014, la Constanța

2444
14
Cresc impozitele și taxele locale pentru 2014, la Constanța - spittaxeimpozite9-1383930525.jpg

Articole de la același autor

Serviciul public de Impozite și taxe a făcut public Proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2014. "În confor-mitate cu prevederile art. 6 din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, Primăria Municipiului Constanța și Serviciul Public de Impozite și Taxe, proiectul este public și poate fi consultat la sediul Primăriei Constanța și pe site-ul acesteia, www.primaria.constanta. ro, și la sediile SPIT, precum și pe site-ul www.spit-ct.ro", precizează directorul executiv al SPIT, Virginia Uzun.

Constănțenii care au propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice le pot trimite în scris, prin poștă, la sediul SPIT, prin fax, la numărul 0241/488.561 sau prin e-mail, la adresa [email protected]. Informații suplimentare pot fi obținute la numerele de telefon 0241/488.561. Materialele transmise vor purta mențiunea "Recomandare la proiectul privind stabilirea im-pozitelor și taxelor locale pentru anul 2014".

Majorări la impozitele pe clădiri

Potrivit proiectului publicat de SPIT, crește valoarea impozabilă pe metru pătrat de suprafață construită desfă-șurată la clădiri și alte construcții. Astfel, în zona A, valoarea impozabilă pentru clădirile cu cadre din be-ton armat sau cu pereți exteriori din cărămidă arsă sau orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic și/sau chimic, cu instalație electrică, de apă, de canalizare și de încălzire, se modifică, de la 967 lei pe metru pătrat cât a fost în anul 2013, la 1.122 lei în 2014. Pentru clădirile din beton care nu au utilități valoarea va fi de la 573 la 665 lei pe metru pătrat. Pentru clădirile cu pereți exteriori din lemn, piatră nenaturală, din cărămidă nearsă, din vălătuci sau orice alte mate-riale nesupuse unui tratament termic și/sau chimic, prevăzute cu instalații, valoarea impozabilă crește de la 262 de lei, la 304 lei, iar pentru cele fără instalații de la 164 lei la 190 de lei.

În zonele B, C și D, pentru clădirile cu cadre din beton armat sau cărămidă arsă, cu instalații, va-loarea impozabilă se majorează de la 806 lei la 935 lei, iar pentru cele fără instalații se majorează de la 478 lei la 555 lei. Pentru clădirile cu pereți exteriori din lemn sau piatră nenaturală, dar prevăzute cu utilități, valoarea impozabilă va ajunge, în 2014, 254 de lei de la 219 lei, și 159 lei, față de 137 lei, în 2013, dar fără utilități.

Principiul de calcul al impozitului pe clădiri este publicat tot pe site-ul SPIT. Valoarea impozabilă pe metru pătrat trebuie înmulțită cu suprafața construită desfășurată, obținută din înmulțirea suprafeței utile cu coeficientul de transformare. Astfel aflăm valoarea de impunere, pe care apoi va trebui să o înmulțim cu coeficienții de corecție rang-zonă și de reducere an construcție și cu 0,1 la sută.

Crește și impozitul pe teren

SPIT propune și majorarea impozitului pe teren, pentru anul 2014. Astfel, potrivit proiectului, valoarea impozabilă, în zona A, va crește la 10.316 lei pe hectar, față de 8.889 lei pe hectar în 2013. În zona B, valoarea impozabilă pentru 2014 va fi de 5.600 lei pe hectar, cu 899 lei mai mult față de anul curent. În zona C și în zona D, majorările vor fi de 615 lei pe hectar, respectiv 292 de lei pe hectar.

Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Miruna
9 noiembrie 2013
masochistilor constanteni nu mai re rost sa scriu prea mult si sa detaliez

pt ca am scris sute de comentarii ,aliti poate mii de comentarii (unii ca ath, hanibal,etc isi iorsesc timpul si talentul literar scriind pamflete sau satire inutile ,pt ca nimeni din clanul economico politico mafiot kustengenian nu le citeste si nici nu le pasa. );pe forumurile constantene,unii scriu de zeci de ani sau de cand exista situri la ziarel e din cta (aprox 7-9 ani) ;intrebarea e simpla...cat mai suportati pe acest clovn si clanul sau politico economico financiar care a acaparat totul in oras?

Mine
9 noiembrie 2013
Cat mai suportati ?

Vinovata este .... nepasarea electoratului. La 4 ani trebuie sa iasa MASIV la vot. Sa nu-i lase pe " mi-a dat " sa hotarasca destinul orasului !!!!!!

Răspuns la: masochistilor constanteni nu mai re rost sa scriu prea mult si sa detaliez
Adăugat de : Miruna, 9 noiembrie 2013
pt ca am scris sute de comentarii ,aliti poate mii de comentarii (unii ca ath, hanibal,etc isi iorsesc timpul si talentul literar...
sindbad
9 noiembrie 2013
Unde se duc banii?

Gloata de mocangii, senili si tiganet, trebuie intretinuta si facuta dependenta. Ptr cine nu stie, aceasta masa de vot, usor de prostit, conlucreaza perfect cu mafia CJ si primariei. Voi ne dati mocca, noi Votam si nu gandim. Banii sunt din ce in ce mai putini, ptr in C-ta nu prea mai merge treaba. Nu toata lumea cumpara din alta parte sa vanda mai scump aici.

Impotriva
9 noiembrie 2013
Vinovati

Vinovati suntem noi ca nu ne implicam sa facem un lucru care ni-l dorim. Stam sa dam vina pe batrani care asa au fost crescuti, sa aibe totul pe tava. Hai maine sa manifestam impotriva primariei. Cati o sa fim? Cateva sute, cateva mii? Cateva randuri la subsolul unei stiri nu ajuta.

Răspuns la: Cat mai suportati ?
Adăugat de : Mine, 9 noiembrie 2013
Vinovata este .... nepasarea electoratului. La 4 ani trebuie sa iasa MASIV la vot. Sa nu-i lase pe " mi-a dat " sa hotarasca destinul orasului !!!!!!
constantean
9 noiembrie 2013
constanteni

Iesiti in strada si dati-i cu capul de pereti pe nenorocitii astia-cat o sa mai suportati sa fiti calcati in picioare de gasca asta nenorocita de drogati de la primarie ? rusine ca stati si va uitati cum nemernicii astia va fura banii si ii cheltuie pe curve si betivi in mamaia- mai aveti ceva demnitate in voi ? in strada si maturati cu ei pe jos !

antiMazare
9 noiembrie 2013
jos clanul

cresc taxele si impozitele? pt ce? tot orasul e o ruina puturoasa. primaria are bani pt reamenajarea Cazinoului din Mamaia dar pt cel din Constanta, ba ! Va trebuie bani pentru carele alegorice de la vara, mafiotilor si cirarilor care sunteti in frunte cu Primarul Circar.

ath
9 noiembrie 2013
D-ale carnavalului

1-Ponta,despre masurile fiscale adoptate de GERMANIA(Septembrie 2012): "OKTOBERFEST !" Uite ca si romanii au un OKTOBERFEST FISCAL 2-Ponta Gica Contra (martie 2012):"MARIREA SALARIILOR BUGETARILOR E O PACALEALA.ORICUM LE VOM TAIA IN 2013" 3-Mazare in costum de tar(august 2012):"DACA VA SPUN DE UNDE E, (costumul) VA PICA MICROFONUL.DE LA IPS TOMITANUL" 4-Puiu Hasotti Kulturnikul(oct.2012):"BAI,ESTI IDIOT,ESTI TAMPIT ?! TU VORBESTI PE ROAMINGU-UL MEU ?" 5-Comunicat de presa PNL Constanta(febriuarie 2013): "AM REDESCHIS SPITALELE INCHISE IN MOD IRESPONSABIL,AM INCEPUT SA FACEM CURATENIE IN RETELELE DE CORUPTIE PEDELISTE" 6-Mazare(septembrie 2013)"... CEI CARE INCHIRIAZA...AM LASAT ACEST LUCRU LA LIBER" 7-Mazare stabileste taxe pentru cei care nu inchiriaza "la liber"(nov. 2013): "DACA SUNT OBLIGAT DE LEGE,SUNT OBLIGAT...IN AFARA DE INFLATIE,IN NICI UN CAZ NU CRESC..(impozitele)" Apropo,majorarea impozitului pe casa este de 16%. Domn Mazare, unde ai vazut matale inflatie de 16 % ? 8-Mazare(august 2013): "PE CALE DE LOGICA,MA GANDESC CA NU CONTEAZA CUM AI FACUT BANII PRIN EVAZIUNE,PRIN NU STIU CE..." 9-MAZARE(aprilie 2013):SA NU DEA NECURATUL SA VA INGAMFATI..SA VA SUNE NU STIU CE PRIMAR,CARE... NU E ASA CA MINE,NU ARE ANVERGURA..." 10-PROGRAM TVR nationa (mai 2013):"NE VEDEM LA TVR ...CU RADU MAZARE.Producator Marina Almasan". Mitocanii s-au nascut jigniti !

STEFAN
9 noiembrie 2013
mararestii

VINOVATI SUNT CEI CARE AU ALES SI CONTINUA SA-L ALEAGA PE MAZARE SI MAFIA LUI PSD LA PUTERE! EL SI NICUSOR CONSTANTINESCU CEL BETIVAN NE VOR FACE SCLAVII LUU! OARE PROSTII ASTIA DE PENSIONARI SE MAI AMAGESC MULT SI IL MAI VOTEAZA MULT PE TARFA ASTA MASCULINA DE MAZARE?

COSTEL
9 noiembrie 2013
NE MERITAM SOARTA

AU MARIT TAXA DE HABITAT ANUL TRECUT DE LA 32 LEI LA 138! ATI VAZUT PE CINEVA IN STRADA SA STRIGE IMPOTRIVA LUI MAZARE? EI VAD CA SUNTEM PROSTI SI NE VOR MARI TAXELE PANA CAND VOR MUSCHII LUI MAZARE! NU IESIM IN STRADA, NU STRIGAM...TACEM SI SUPORTAM! SI LOR LE CONVINE! SI DIN 4 IN 4 ANI VOTAM K PROSTII! L-ATI ALES PE MAZARE ? SA AVETI PARTE DE EL!

Sml
9 noiembrie 2013
Impozit

Cum poate fi impozitul 967 lei/mp jurnslisti incompetenti

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.411 secunde