Crucea Roșie, de 135 de ani în slujba oamenilor

754
Crucea Roșie, de 135 de ani în slujba oamenilor - crucearosie-1309701823.jpg
Crucea Roșie Română sărbăto-rește, astăzi, împlinirea a 135 de ani de activitate umanitară neîntreruptă. An de an, Crucea Roșie Română a venit în sprijinul comunităților vulnerabile adaptându-și răspunsul la nevoile acestora, a trăit alături de acestea greutățile războiului, confuzia tranziției dintre diferite regimuri, a supraviețuit dezastrelor naturale de mari proporții și a contribuit la efortul de refacere a comunităților din zone îndepărtate de pe glob, în Thailanda, China, Haiti și Japonia.

Anul trecut doar, Crucea Roșie Română a oferit ajutor de urgență pentru 38.803 persoane afectate de inundații, mai mult de 38.000 de familii au primit hrană prin programul Banca de Alimente, 158.659 de persoane au beneficiat de cursuri de prim-ajutor de bază, peste 19.000 de tineri au participat la programele de educație pentru sănătate, iar peste 7.000 de elevi au fost sensibilizați cu privire la noțiunile de toleranță, respect și umanitate.

Crucea Roșie Română înfruntă provocările vremurilor pentru a ajuta cele mai vulnerabile persoane. Organizația se angajează să deservească umanitatea și de acum înainte, prin ajutorul pe care îl oferă comunităților aflate în situații dificile, dar și prin educarea și informarea populației pentru a preveni aceste situații.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4189 secunde