Cu cât au scăzut salariile românilor

60
1

Articole de la același autor

Câștigul salarial mediu a scăzut în iunie, față de luna precedentă, cu 5 lei (0,3%), la 1.606 lei net, cele mai mari câștiguri fiind înregistrate în extracția petrolului și a gazelor naturale (4,049 lei), iar cele mai mici în hoteluri și restaurante - 880 lei, potrivit datelor anunțate marți de INS.

"În luna iunie 2013, nivelul câștigului salarial mediu net a înregis-trat, în aproape egală măsură, atât creșteri cât și scăderi față de luna precedentă. Creșterile câștigului salarial mediu net față de luna mai 2013 din sectorul economic s-au datorat acordării de prime ocazionale (inclusiv prime pentru performanță), sume din profitul net și din alte fonduri (inclusiv tichete de masă), dar și realizărilor de producții ori încasărilor mai mari (funcție de contracte). De asemenea, creșterile câștigului salarial mediu net se datorează și disponibilizărilor de salariați cu câștiguri salariale mici, în unele activități economice", se arată într-un comunicat al Institutului Național de Statistică (INS).

Cele mai mari creșteri s-au înregistrat în fabricarea băuturilor (14%) și a țigărilor (12,3%), iar cele mai accelerate scăderi în producția de autovehicule (9,4%) și în extracția cărbunelui (8,2%).

În sectorul bugetar s-au înregistrat ușoare creșteri ale câștigului salarial mediu față de luna precedentă în administrația publică (0,2%) și sănătate și asistență socială (0,6%). În învățământ s-a înregistrat o scădere a câștigului salarial mediu net (1,6%) ca urmare a reducerii sumelor reprezentând plata cu ora a cadrelor didactice pe perioada vacanței școlare.

Comentează știrea

Radu
7 august 2013
Mai avem o minoritate !

De cativa ani ,era sa zic buni dar nu e cazul,nu prea mai merge sa spui ,,salariile romanilor'' Mai corect ar fi ,,salariile minoritatii angajate legal''. Fara sa fii statistician,poti vedea limpede ca numarul celor cu loc de munca reprezinta chiar o minoritate in raport cu restul populatiei.Pe cei de afara nu trebuie sa-i incluzi la personae angajate in tara,ei produc afara si daca ar veni ar fi fara munca si fara sa fie indemnizati,lasati efectiv ca niste caini vagabonzi. Zilnic mor romani de foame si obida,nimeni nu ia in seama asta! Da,scad salariile celor care inca le au,cresc in schimb averile criminalilor unei intregi natiuni!!!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2236 secunde