Cum aflați ce sumă ați încasa în caz de șomaj tehnic

246
Cum aflați ce sumă ați încasa în caz de șomaj tehnic - somajtehnicsursahealthcomu-1594922573.jpg

Articole de la același autor

Populația trebuie să știe că, pe durata reducerii și/sau a întreruperii temporare a activității pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, situația este cunoscută sub numele de șomaj tehnic. În astfel de situații, salariații pot beneficia de o indemnizație de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, conform art. 53 din Codul Muncii.

Pentru indemnizația plătită pe perioada în care salariații au contractele individuale de muncă suspendate, pentru șomaj tehnic se calculează, rețin și virează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii.

Specialiștii în muncă spun că, în cazul întreruperii temporare a activității, fără încetarea raportului de muncă, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare (șomaj tehnic), contractul individual de muncă se suspendă la inițiativa angajatorului. Astfel, șomajul tehnic se înregistrează în Registrul General de Evidență a Salariaților (REVISAL) cel târziu în ziua anterioară producerii modificării. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți în calculator salariul brut și veți obține cuantumul indemnizației, precum și valoarea impozitului și a contribuțiilor care se rețin. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Mai 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.4752 secunde