CUM AFLI DACĂ AI DATORII LA ANAF! FISCUL ÎNCEPE EXECUTAREA

47459
CUM AFLI DACĂ AI DATORII LA ANAF! FISCUL ÎNCEPE EXECUTAREA - anaflistadatoriipersoanefizice38-1528359297.jpg

Articole recomandate

ANAF urmează să te execute silit dacă ai datorii la stat și nu reușești să le plătești până la începutul anului viitor. Decizia vine de la ministrul Finanțelor, care vrea să diminueze cumva deficitul bugetar.

Ministerul Finanțelor va cere ANAF să trimită decizii de impunere de plată către cele 11.131 de persoane fizice care au datorii cumulate de peste 14 miliarde de lei. Măsura este, însă, valabilă doar pentru persoanele fizice, nu și pentru cele 500 de companii ale căror datorii sunt de peste 13 miliarde de lei.


Decizia a fost anunțată marți, 5 iunie, de Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor. Deciziile de impunere de plată vor fi trimise până la sfârșitul acestui an și vor trebui plătite până la sfârșitul lunii martie a anului 2019.




Dacă îți achiți datoriile până la sfârșitul acestui an, primești un bonus: o reducere a sumei de plată, a cărei valoare e stabilită în urma analizei structurii datoriei.

"Am vorbit de acest lucru la începutul acestui an când am făcut declarația unică și la acea dată vorbeam de restanțe, de faptul că ANAF nu a trimis în ultimii cinci ani de zile decizii de impunere către anumite categorii de persoane, de contribuabili. Și atunci e normal ca fiecare să știe într-un final ce are de dat către stat și undeva prin toamnă să avem o centralizare a acestor informații fiscale pentru care fiecare contribuabil să aibă această imagine. După care e normal, ca și stat, pentru că ai avut o parte de vină ne-notificând contribuabilul, dar și contribuabilul trebuia să știe foarte bine legea și să plătească față de stat, deci undeva la mijloc, să putem propune un mecanism care să încurajeze plata acestor sume în marea lor parte în acest an", a declarat Eugen Teodorovici.

Ministerul încearcă menținerea deficitului bugetar sub 3%, dar o face întâi pe seama contribuabililor persoane fizice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3633 secunde