Cum alegi sacoul de damă potrivit pentru tine

3451
Cum alegi sacoul de damă potrivit pentru tine - sacou-1703155928.jpg

Articole recomandate

Sacoul de damă este o piesă vestimentară pe care fiecare femeie ar trebui să o aibă în garderobă. Elegante, casual, cambrate - ai la dispoziție o grămadă de culori și modele dintre care îl poți alege pe cel potrivit pentru tine. În cazul în care nu știi exact ce te avantajează cel mai bine, te ajutăm cu sfaturi în rândurile care urmează.

De ce să porți un sacou de damă?

Pentru început, hai să vedem care ar fi motivele pentru care ai decide să porți un sacou de damă.

În primul rând, sacourile de damă sunt piese versatile, pe care le poți purta cu aproape orice ocazie, fie că alegi un sacou pentru o întrunire în care eticheta este eleganța, fie că este vorba despre o ieșire cu prietenii.

Cu alte cuvinte, versatilitatea sacourilor de damă le face potrivite și dorite de aproape orice femeie.

Un alt motiv este acela că varietatea modelelor și a culorilor îți permite să ai la dispoziție sacouri de damă potrivite pentru orice gust și orice stil vestimentar ai prefera. Poți să găsești de la sacouri de damă simple, monocrome, până la sacouri cu imprimeuri și pe mai multe culori.

Tipuri de sacouri de damă

Pentru că tot vorbeam despre versatilitate și despre varietatea modelelor să trecem în revistă și principalele tipuri de sacouri pe care le ai la dispoziție și dintre care poți alege.

Sacoul fără nasturi

Un tip foarte popular de sacou, care se face remarcat în ultima perioadă, este sacoul de damă fără nasturi. Dacă îți plac ținutele simple, dar cool, în același timp, poți alege un astfel de sacou, ideal pentru a fi purtat atât cu o cămașă de damă, cât și cu un tricou, un maiou și o pereche de blugi sau cu o fustă.

Sacoul cu un singur rând de nasturi

Un alt tip de sacou este cel cu un singur rând de nasturi sau chiar cu un singur nasture, potrivit pentru orice fel de ținută și de ocazie. Este un model care nu se va demoda niciodată și care avantajează orice tip de siluetă.

Sacoul cu două rânduri de nasturi

Sacoul cu două rânduri de nasturi este la fel de potrivit pentru tine dacă vrei să ai un aer elegant, la modă și în același timp cool.

Sacoul scurt

O altă categorie relevantă o reprezintă sacourile de damă scurte, pe care te sfătuim să le porți mai ales în cazul în care trebuie să participe la întâlnire formală de business.

Sacoul supradimensionat

Această categorie de sacouri poate fi purtată mai ales în situații relaxate, în care eticheta nu este una extrem de riguroasă

Cum alegi sacoul de damă potrivit pentru tine?

Acum că ai aflat mai multe despre universul sacourilor de damă, hai să vedem cum îl alegi pe cel potrivit pentru tine.

În primul și în primul rând îndreaptă-te către sacouri de damă care se încadrează în stilul tău vestimentar. De exemplu, dacă tu preferi, de regulă, ținutele casual, relaxate și acesta este stilul tău vestimentar, nu te îndrepta către sacouri extrem de elegante deoarece nu te vei simți bine în ele și asta se va vedea.

În al doilea rând, alege sacouri care să se potrivească perfect cu silueta ta și care să te pună cât mai bine în lumină. Probează diverse modele pentru a constata care te avantajează cel mai mult și așa vei ști ce tip și model de sacou te avantajează cel mai mult.

Și nu în ultimul rând, alege întotdeauna materiale de calitate, de preferat din fibră naturală, care să reziste cât mai mult în timp. Sigur că acele sacouri care sunt confecționate din materiale mai slab calitative vor fi mai ieftine, însă ele se vor degrada în scurt timp și astfel vei constata că nu ai făcut o economie, ci dimpotrivă, vei cheltui mai mulți bani pentru a-ți lua un nou sacou.

Prin urmare, nu este greu să îți alegi sacoul de damă potrivit pentru tine, important este să fii atentă la câteva aspecte de bază.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5519 secunde