Cum decurge procesiunea moaștelor Sfintei Cuvioase Parascheva

288
Cum decurge procesiunea moaștelor Sfintei Cuvioase Parascheva - sfantaparaschevasursaantena3-1602658061.jpg

Articole de la același autor

Un sobor de preoţi slujitori ai Catedralei Mitropolitane, condus de Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, au oficiat rugăciuni şi au participat la primele ore ale dimineţii de miercuri la procesiunea de scoatere a raclei cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa a aproximativ 100 de persoane din Iaşi aflate în curtea mitropolitană la distanţă, aşa cum cer normele de distanţare fizică în timpul pandemiei, precizează Agerpres.

După procesiunea făcută în jurul catedralei Mitropolitane, racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost depusă în baldachinul special amenajat în curtea mitropolitană spre închinare. Din cauza numărului mare de cazuri de infectări cu COVID-19, anul acesta, la sărbătoarea religioasă organizată pe 14 octombrie pentru a sărbători hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, nu mai au voie să vină persoane din alte localităţi.

La ceremonialul religios nu vor mai participa şi ierarhi din străinătate sau din alte zone din ţară, ci doar din Moldova. În faţa podiumului vor sta pe scaune special amplasate la distanţă de doi metri aproximativ 50 de invitaţi ai Mitropoliei Moldovei: reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai instituţiilor deconcentrate, precum şi personalităţi din medicină, cultură şi educaţie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2866 secunde