Cum depistează RAJA pierderile de apă din rețea

1188
2
Compania RAJA de furnizare a apei a găzduit, săptămâna aceasta, în premieră, la Constanța, primul concurs de depistare a pierderilor de apă din rețea. Competiția, intitulată "Depistarea pierderilor de apă" și organizată împreună cu Asociația Română a Apei, se află la cea de-a cincea ediție. Peste 80 de specialiști au profitat de prilej pentru a face schimb de experiență în ce privește furnizarea de apă și identificarea avariilor cât mai repede.

Timp de două zile, 19 echipe din întreaga țară, formate din specialiști din cadrul celor mai mari operatori de profil, s-au străduit să găsească pierderile de apă din cinci sectoare indicate de organizatorii concursului.

"Echipele au susținut luni, 14 mai, proba practică. Cu ajutorul echipamentele din dotare, concurenții au trebuit să depisteze cu exactitate și într-un timp cât mai scurt dacă în locațiile alese există probleme la sistemele de alimentare cu apă și canalizare. În cele din urmă, au fost identificate patru avarii. Pe unul din trasee nicio echipă nu a reușit să depisteze dacă sunt pierderi de apă", a precizat Silviu Lăcătușu, directorul Centrului de Formare și Pregătire Profesională din cadrul Asociației Române a Apei.

Cele cinci locații propuse pentru concurs au fost: Strada Muncel - perimetrul delimitat între nr. 50 și B-dul Mamaia, intersecția străzilor Pictor Nicolae Grigorescu cu Ileana Cosânzeana; strada Pescarilor - zona blocurilor FZ21; strada Eroilor - zona blocurilor LD4A, LD3 și D2 și strada Mălinului - zona punctului termic nr.113. La final, câștigătoarea marelui premiu, constând într-o trusă cu echipamente profesionale, a fost declarată echipa Apa Nova din București.

Foarte impresionat de concurs, Peter Horst, reprezentantul Companiei de Apă North Holland din Olanda, a spus că au de învățat și olandezii din astfel de experiențe ale românilor.

"Am văzut oameni întinși pe pământ, ascultând asfaltul cu diferite aparate și studiind cu mare atenție pentru a găsi pierderile. Sunt un exemplu atât pentru companiile românești, cât și pentru cele din Olanda", a spus Peter Horst.

"Managementul pierderilor de apă"

Pe lângă concurs, evenimentul desfășurat la Constanța a inclus și un seminar specializat pe tema detecției pierderilor de apă - "Managementul pierderilor de apă". La întâlnire, au fost prezenți, pe lângă specialiștii operatorilor de profil din țară, și reprezentanții unor firme de succes în ceea ce privește tehnologia detectării avariilor survenite la nivelul sistemelor de alimentare cu apă și canalizare și rezolvarea lor într-un timp cât mai scurt. 

Comentează știrea

miruna
16 mai 2012
raja

astept ,cu mare interes ,si depistarea furturilor din reteaua raja,nu de alta,dar poate asa scade si pretul apei platite de restul fraierilor...

mazare
16 mai 2012
pierderile si factura

Mai trebuiesc aduse niste aparate de depistare a pierderilor prin firme capusa si furaciunile, asa chiar s-ar reduce factura la jumate.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Mai 2012
Stire din Social : Atenție,  se oprește apa!
Pagina a fost generata in 0.4229 secunde