Cum păstrați căldura în apartamente

703
2
Cum păstrați căldura în apartamente - caldura-1358116338.jpg
Facturile din ce în ce mai mari la căldură ne-au învățat să facem economie. Dar mulți dintre noi facem greșeli care ridică costul încălzirii unui apartament. Specialiștii Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice Constanța ne învață cum să păstrăm căldura în apartamente. Potrivit site-ului instituției constănțene, deși caloriferele sunt fierbinți, din cauza izolațiilor precare, căldura "scapă" din locuințe. Iată câteva măsuri de urgență pentru a vă izola locuința și a păstra pereții departe de igrasie. 

Mutați orice piesă de mobilier din dreptul caloriferului. Dacă aveți draperie groasă e bine să o îndepărtați în zona elemenților de calorifer.

Comutați robinetul la poziția "maxim" sau deschideți-l până aproape de refuz (în cazul caloriferelor necontorizate).

Aerisiți camerele cel puțin cinci minute zilnic, mai ales daca v-ați montat de curând tâmplărie din PVC. Protejați astfel pereții de igrasie.

Balconul poate reprezenta o barieră importantă în calea frigului dacă este închis, indiferent de mărime. În cazul în care geamurile sunt simple, pe timpul iernii puteți pune în dreptul lor o draperie groasă, de culoare deschisă.

Dacă nu aveți geamuri termoizolante (tâmplărie gen termopan), cea mai ieftină metodă de izolare a ferestrelor sunt bureții adezivi, cu grosimi între unu și trei centimetri. O rolă de 10 metri costă între doi și cinci lei. Înainte de a lipi banda izolantă nu trebuie decât să ștergeți bine ramele geamurilor. Banda poate fi lipită atât între toc și rama ferestrei cât și între cele două părți ale ferestrei, în cazul în care aceasta e dublă. Dacă tocul sau rama au fisuri, problema poate fi rezolvată prin umplerea golurilor cu chit de lemn sau silicon, acesta din urmă putând fi ales în funcție de culoarea tocăriei. Dacă izolarea cu burete adeziv nu este suficientă pentru a opri curentul, puteți cumpăra sau vă puteți confecționa singuri un sul textil, pentru spațiul dintre ferestre. De asemenea, se spune că atât jaluzelele cât și draperiile pot ține de cald, cu condiția ca acestea să nu acopere caloriferul. Indiferent că sunt din fier sau din lemn, ușile de la intrare pot fi etanșeizate cu ajutorul unei benzi de burete cu adeziv. Și dacă această metodă nu e suficientă, iar ușa e expusă la frig, o puteți capitona. 

Comentează știrea

ghita maria
14 ianuarie 2013
furtul de bani ,pe caldura

cum sa pastram ceace nu avem .a avut grija techem sa ne monteze repartitoare care nu inregistreaza consumul real ci aerul cald ./sau rece .un calcul eronat ,pentru mai multe declaratii va asteptam in km,4.5 bl,a1 sc b apart.71. familia ghita . ne.am saturat sa maiu tremuram .mai rau ca inainte de 1989, am facut sesizari fara nici o rezolvare . va asteptam .sa ne ajutati .

x
14 ianuarie 2013
xx

am pe dracu, CET-ul nu da, nu am, am izolat pe afara, termopane de 10 000 lei si 20,5 grade in casa...multumesc Radet ! RASILOR !!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4646 secunde