Cum poți plăti biletul de autobuz cu telefonul mobil

1688
3

Articole recomandate

r RATC a introdus varianta cumpărării biletelor prin sms

Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța pare să fi intrat într-o nouă eră, a modernizării. După ce a introdus rețele de internet gratuit în toate autobuzele, acum a dat drumul la serviciul de cumpărare a biletelor de călătorie prin sms. Orice călător care nu a avut de unde sau nu a avut timp să-și cumpere bilet se poate urca în autobuz și își poate plăti călătoria prin telefonul mobil. Controlorii sunt instruiți să nu se repeadă pe călători, ci să le dea răgaz să trimită sms-ul, iar biletul cumpărat astfel este valabil numai 40 de minute, astfel încât să nu te plimbi toată ziua pe ruta respectivă, cu un singur bilet.

"Începând de luni, 12 mai, pe toate autobuzele RATC Constanța, funcțio-nează sistemul de plată a călătoriei prin sms. Călătorii noștri sunt informați prin afișe că își pot achiziționa bilet cu un sms la numărul 7424, introducând, la conținutul mesajului, numărul liniei pe care merge. În maximum 30 de secunde primește mesaj de confirmare, prin care este anunțat cât timp este valabil pe linia respectivă", a explicat directorul general al RATC, Ovidiu Cristian Tănase. Tarifele sunt exprimate în euro. Astfel, prețul pentru o călătorie este de 0,40 euro plus TVA, pentru un abonament de o zi - 1,10 euro plus TVA și pentru o călătorie valabilă pe linia estivală - 0,90 euro plus TVA. Așa se face că o călătorie plătită prin sms va costa 2,4 lei, un abonament de o zi peste 6 lei, iar una pentru rutele estivale peste 5 lei. "Într-adevăr, biletul este mai scump. RATC încasează strict 1,5 lei, pentru că noi nu putem să depă-șim tarifele aprobate prin Consiliul Local. Diferența de preț este costul sms-ului către operator și valoarea serviciului către firma care ni-l furnizează. Plata călătoriei cu sms este strict opțiunea călătorului. Noi doar îi oferim această variantă", a precizat Ovidiu Cristian Tănase.

Acest tip de serviciu este implementat deja cu succes în mai multe orașe din țară. Conducerea RATC speră ca, astfel, să scadă numărul călătorilor frauduloși și că crească numărul celor care își cumpără bilet.

Controlorii, instruiți să nu înceapă controlul imediat

În ce privește metoda de control, deocamdată lucrurile nu sunt tocmai clare. Cert este că atunci când vine controlorul trebuie să-i furnizezi codul primit ca răspuns la sms sau să-i arăți telefonul cu mesajul. "Controlorii au o parolă de control și pot să vadă pe telefonul de serviciu câte persoane și-au cumpărat bilet înainte la începutul călătoriei și câte și-au cumpărat după ce a început verificarea biletelor. Contro-lorii sunt instruiți să nu înceapă verificările imediat cum se urcă în autobuz. Probabil că ar trebui să înceapă atunci când se ajunge la jumătatea stației", a declarat Beinur Ibraim, șef de tură Corp Control.

În cazul în care cu un singur telefon se dorește cumpărarea mai multor bilete se trimit tot atâtea sms-uri câte călătorii este nevoie.

Comentează știrea

Dorel
14 mai 2014
Nu deranjati!

Am descoperit si noi focul...Felicitari! Totusi, este valabil si pentru tiganet? A iesit RATC din faliment? Se controleaza tot cu grija, sa nu deranjam electoratu' ?

vasile
14 mai 2014
cartela

E valabil si pentru cei care au cartela pre-pay?

Pintea
14 mai 2014
Taxati de 2 ori

In alte ziare ati facut urmatoarele afirmatii-Pentru a avea un bilet de călătorie valid, constănțenii care aleg să utilizeze acest sistem trebuie ca, înainte de urcarea în mijlocul de transport în comun, să trimită la 7224 un SMS cu numărul traseului pentru care doresc un bilet electronic-hotariti-va domnule director inainte sau dupa urcare in autobuz ca nu mai ies cele 40 minute daca stai sa astepti autobuzul 10-15 min-cel putin 1 ora este necesar sa fie valabil sms-ul 2. Biletul pe care il cumparam de la chiosc cind dam 1.5 contine si tva ,inseamna ca mai platim inca odata tva 0.4 E*4.5=1.8 lei la aceasta suma platim tva 25% 0.45 ron,nu trebuia platit tva pt 0.3 lei cat ia operatorul de ce platesc tva pentru 1.8 lei. 3. Un bilet chiosc =1.5 lei un sms 1.8 -fara tva -sms 0.3 lei, un bilet pe o zi la chiosc 5 lei prin sms 5.6 lei fara tva sms =0.6 lei -de ce pretul sms nu este acelasi pt orice bilet normal sms-ul are un singur pret pt un bilet de 1.5 lei sms =0.3 lei, pentru bilet de 5 lei= 0.6 lei.Sms dublat tva de 2 ori care este adevarul .

Articole pe aceeași temă

Marţi, 29 Aprilie 2014
Stire din Social : Autobuzele 44 au un traseu nou
Sâmbătă, 26 Aprilie 2014
Stire din Social : Autobuzele 44, pe traseul normal
Vineri, 25 Aprilie 2014
Stire din Social : RATC. Autobuzele 44 circulă normal
Pagina a fost generata in 0.4011 secunde