Cum poți să te debranșezi de la RADET

1551
5
Cum poți să te debranșezi de la RADET - cumpotisatedebransezi-1404751903.jpg

Articole de la același autor

Facturile de sute de lei de la căldura de astă-iarnă i-au pus pe jar pe constănțeni. Cei care nu beneficiază de subvenții la căldură s-au trezit că au de dat aproape tot salariul la întreținere. Așa că mulți caută încă variante alternative de încălzire, astfel încât să mai reducă din costurile de la iarnă.

Mulți au găsit ca soluție debranșarea de la sistemul centralizat de termoficare și instalarea de centrale proprii, pe gaz sau energie electrică. Cei care intenționează să se deconecteze de la rețeaua RADET au de întocmit un dosar destul de stufos cu documente. În primul rând, trebuie să aibă acordul vecinilor și să nu înregistreze datorii către RADET. Conform regulilor de anul trecut, consumatorii care vor să se deconecteze de la Regia Autonomă de Distribuire a Agentului Termic trebuie să meargă la registratura regiei pentru a cumpăra o cerere tipizată necesară obținerii avizului de debranșare.

"Cererile pot fi ridicate de la registratura RADET din strada Badea Cârțan nr. 14 A. Cererea cuprinde criteriile cerute de legile în vigoare, respectiv Legea nr. 325 din 14 iulie 2006, Legea nr. 230 din 2007 și Ordinul ANRSC 91 din 20 martie 2007. Necompletarea tuturor datelor solicitate în anexele formularului, cât și neprezentarea documentelor necesare enumerate în procedura de debranșare atrage în consecință neaprobarea cererii de deconectare ori debranșare. În cazul în care există debite către RADET, se respinge cererea de deconectare fără să se mai verifice restul documentelor depuse", precizează reprezentanții RADET Constanța.

Numai cu acordul asociației de proprietari

Solicitantul trebuie să primească în prealabil aprobarea deconectării atât de la Asociația de Proprietari care convoacă adunarea generală, cât și de la vecinii cu care are pereți comuni. În baza acestor aprobări obținute, se parcurge procedura din Metodologie, iar RADET Constanța verifică dacă sunt îndeplinite cumulativ condițiile prevăzute de legile în vigoare și apoi emite avizul favorabil. După avizarea favorabilă, solicitantul achită taxa de deco-nectare ori debranșare, stinge datoriile față de RADET și primește împreună cu asociația de proprietari un proces verbal de constatare a deconectării ori debranșării.

Sute de cereri

de deconectare

Până la această dată, RADET Constanța a primit peste 200 de cereri privind eliberarea avizelor de debranșare de la sistemul centra-lizat de termoficare. În 2012, au fost depuse 603 cereri de eliberare de aviz pentru deconectare. Din acestea, jumătate nu au primit aviz favorabil, din diferite motive. Cu toate acestea, mulți constănțeni s-au debranșat singuri, ilegal, caz în care li se poate impune refacerea inte-grală a instalației.

În prezent, din cei aproximativ 310.000 de locuitori ai orașului Constanța, aproape 270.000 sunt racordați la sistemul de alimentare cu energie termică produsă cen-tralizat.

Comentează știrea

c. neagoe
8 iulie 2014
RADET

Credeam ca sunteti in stare sa faceti o discutie despre RADEt si legile si ordinul ANSCr , (toate neconstitutionale ) , profesionista , dar .....

ath
8 iulie 2014
Cum poți să te debranșezi de la RADET

Constanta avea 310.000 de locuitori,in vremurile de trista amintire.Acum,in vremea Comunismului Luminat,Constanta are 284.000 de locuitori(recensamantul din 211).Despre genocidul romanesc din Dobrogea(si din Romania postdecembrista),vorbim cu alta ocazie.Prin mijloace specifice,am aflat ca primaria a acordat subventii la incalzire pentru aproximativ 70.000 de locuinte.Daca luam in medie doua persoane pe familie/locuinta,vedem ca cel putin 140.000 de cetateni primesc ajutoare intr-o forma sau alta.Asta inseamna ca orasul Constanta are cel putin un sarman la doi locuitori.In proiectul de tara trambitat de fesenei,trebuie sa avem doi sarmani la doi nenorociti. Am mai spus si cu alte ocazii.Primarul care nu are sarmani pe mosia lui,sa-si doreasca ! Primarul care are sarmani,este obligat sa-i inmulteasca ! Eu nu sunt un cetatean sarman pentru ca am un venit de nesimtit.Am un venit de 1500 lei si 10 banuti,drept pentru care,Mazare m-a bagat in randul nesimtitilor.Dupa ce platesc toate taxele, impozitele si caldura,eu cersesc la poarta sarmanilor dar Mazare nu ma baga in seama.In Constanta exista trei categorii de cetateni:cetateni cu salarii mici(sarmani),cetateni cu salarii de peste 1500 lei(nesimtiti),si cetateni cu venituri foarte mari.Ultimii au venituri asa de mari incat nu se mai vad in declaratia de avere.Ca sa revenim la intrebarea din titlul articolului,"Cum poți să te debranșezi de la RADET" eu va dau un sfat.Cu mic cu mare,veniti vineri 11 iulie in parcarea din "primaria mea".Avem treaba cu Mazare.Urmariti anunturile din presa.

gogu
8 iulie 2014
lamurire

prin majoritatea sarmanilor sa intelegem tiganii si lenesii care traiesc din ajutorul social dat de mazare? adica acele persoane care refuza sa munceasca si care traiesc din furt si din pomana lui mazare pentru a asigura acestuia votul electoral? nu cred ca mai exista un stat care sa incurajeze lenea si puturosenia, asa cum o face guvernul nostru incompetent.

Răspuns la: Cum poți să te debranșezi de la RADET
Adăugat de : ath, 8 iulie 2014
Constanta avea 310.000 de locuitori,in vremurile de trista amintire.Acum,in vremea Comunismului Luminat,Constanta are 284.000 de...
DANILOS
8 iulie 2014
tE POTI DEBRANSA CAND VREI

Cum te poti debransa? Simplu. N-ai nevoie de acceptul si avizul RADET-ului ptr ca oficial noi nu avem contract cu Radet-ul, ci cu Asociatia de Proprietari. Totusi se obtin semnaturile vecinilor si se incheie un Procese verbal cu administratorul. Radet-ul nu ma poate obliga sa raman la ei. Daca nu platesc curentul vine enel si mi-l taie, daca nu platesc apa vine Raja si ma debranseaza, dar daca nu platesc caldura de la RADET de nu ma debranseaza ei? Raspunsul este ca ei sunt aproape in faliment si nu-si permit sa te debranseze, vor sa te tina legat de ei! Ei nici legal nu te debranseaza chiar daca indeplinesti toate formalitatile, gasesc tot felul de terpipluri sa te opreasca, numai numai sa ramai la ei. Treceti pe gaze ca e mai ieftin! Domnilor de la Cuget intrebatii pe cei de la RADET cu au ajuns sa sponsorizeze pe banii nostrii pe HCM Constanta, si zeci de mii de locuitori platesc cea mai scumpa gigacalorie din tara. RUSINE VOUA celor de la RADET! SI la toata cloaca lui MAZARE

n.v..t.
8 iulie 2014
n.v.t.

Ce aberatie! i.-ti trebuie acordul vecinilor sa te pot debransa !?!?!???? numai in Romania gasesti asemenea "miniti luminate " Pentru ce i-ti trebuie acordul vecinilor?!??? Trebuie cumva sa intrebi vecinii si ce praguri sa atinga temperatura din casa, atunci cand ai termostat la calorifiere ?!?! Da?!? pai atunci la ce ti-ai mai montat termostate la calorifere?!?? Deci oamenii sunt sinceri si prefera sa renunte la caldura data de RADET in loc sa se ramana racordati astfel bucurandu-se de caldura dar.. GRATIS... ptr. ca oricum ei nu o mai pot plati, din moment ce s-a ajuns pana la a renunta la racordare la caldura...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6912 secunde