Cum puteți aduce fericirea pe chipul unui copil din centrul de plasament

1306
Cum puteți aduce fericirea pe chipul unui copil din centrul de plasament - cumputetiaducefericirea2-1561305074.jpg

Articole de la același autor

Fiecare copil își dorește să se simtă iubit, special și vrea să fie înconjurat de persoane dragi de ziua lui și să aibă un tort cu lumânări pe masă în care să sufle. Ce se întâmplă, însă, cu acei copii protejați, din centre rezidențiale? Lor cine le cântă "La mulți ani"? Cine le spune că sunt importanți și că le pasă de ei? Ei bine, din fericire, pentru ei a luat naștere, în cadrul programului "Copii cu Viitor", campania "Aniversări cu bucurie". 


Acesta este un proiect care își propune să aducă mai multe zâmbete în rândul copiilor care nu au familia alături. Astfel, de ziua lor, acești copii vor primi, de acum înainte, cu ajutorul comunității, cadouri și alte surprize specifice unei aniversări. 
Obiectivul principal este ca fiecare copil din județul Constanța, aflat în această situație, să primească de ziua sa un cadou, precum și un tort și suc pentru a sărbători alături de ceilalți copii din centru. Mai mult decât atât, se dorește că fiecare copil să primească bomboane pe care să le poată oferi la școală, colegilor de clasă.


Campania "Aniversări cu bucurie" este derulată de Asociația "Club de Bine" și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. Campania va fi dezvoltată pe viitor de Asociația "United Hands Romania", ai cărei voluntari se vor ocupa de colectarea cadourilor de la donatori și vor face în așa fel încât acestea să ajungă în timp util la copii. 
Scopul campaniei este marcarea momentului aniversar pentru copiii din următoarele centre de plasament: "Delfinul", "Antonio", "Ovidiu", "Micul Rotterdam", "Cristina", "Orizont", "Traian", "Sparta Rotterdam", Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență. 


"Ne propunem o stare de normalitate în toate centrele de copii. Din fericire, aceste lucruri (tort, cadouri) deja se întâmplă în multe cazuri, ca un efort al educatorilor și al șefilor de centre. Prin «Aniversări cu bucurie», Asociația «Club de Bine», DGASPC Constanța și partenerul implicat (Asociația «United Hands România») își propun ca aceste eforturi să devină standard 100% asigurat oricărui copil. Venim în ajutor, atragem mai mult comunitatea să se implice și facem totul posibil ca sărbătoriții să aibă cât mai multe beneficii", a declarat președintele Asociației "Club de Bine" și coordonator al programului "Copii cu Viitor", Răzvan Iancu.


La rândul său, directorul executiv al Direcției de Protecția Copilului din  cadrul DGASPC, Mihaela Ristea a precizat că de foarte mulți ani încearcă să îmbunătățească viața copiilor din centrele rezidențiale. "Pe lângă resursele noastre, implicarea comunității este de mare ajutor astfel încât copiii din centre să aibă parte de răsfăț la aniversări, așa cum sigur merită", a subliniat aceasta.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6673 secunde