Cum puteți să ajutați copiii sărmani să meargă la grădiniță

121
Cum puteți să ajutați copiii sărmani să meargă la grădiniță - carrefour-1441104361.jpg

Articole de la același autor

În perioada 1 septembrie - 4 octombrie, Asociația "OvidiuRo" și Carrefour derulează o campanie de strângere de fonduri pentru a sprijini copiii din medii defavorizate să meargă zilnic la grădiniță - primul pas către școală si către un viitor mai bun prin educație. Timp de o lună, clienții pot alege să doneze un leu la casa de marcat, în toate cele 28 de hipermarket-uri Carrefour din întreaga țară.


Acțiunea face parte din campania de conștientizare cu privire la importanța educației preșcolare - Fără educație, visurile dispar - desfășurată în această toamnă de "OvidiuRo" și partenerii săi și are ca beneficiari copiii săraci din programul "Fiecare Copil în Grădiniță" (FCG).


Elementul cheie al programului sunt tichetele sociale în valoare de 50 de lei pe lună, condiționate de prezență, care ajută părinții săraci să le asigure copiilor gustarea zilnică. Dintre toți copiii care au beneficiat de program, 98 la sută s-au înscris la școală, iar 64 la sută continuă să aibă prezență bună și foarte bună. Astăzi, programul este implementat în 43 de comunități din 11 județe și susține 2.400 de copii.


Conform unui raport al Băncii Mondiale, două treimi din copiii vulnerabili de 3 - 5 ani din România nu sunt înscriși la grădiniță (comparativ, 77 la sută dintre copiii din familii cu venituri medii frecventează grădinița). Prin urmare, acești copii încep școala fără abilități de bază - de la abilități sociale la simpla capacitate de a identifica forme, culori, numere, litere - ceea ce face aproape imposibil succesul școlar și duce inevitabil la abandon.


"Accesul la educație, începând cu grădinița, este esențial pentru copiii în situații de risc, deoarece ei pot deveni ori asistații sociali de mâine ori dimpotrivă, adulții activi, plătitori de taxe. Ne bucurăm să avem în Carrefour un susținător pe termen lung al programului Fiecare Copil în Grădiniță și, împreună să convingem oamenii că doar prin educație putem schimba destine și, de ce nu, chiar viitorul țării noastre" a declarat Maria Gheorghiu, cofondator OvidiuRo.


"Ca parte a strategiei de responsabilitate socială, ne îndreptăm eforturile către asigurarea unei vieți mai bune pentru români, de aceea ne implicăm activ în programe axate pe educație și nutriție. Ne alăturăm cu drag acestui demers, care ne permite să realizam un vis comun – acela de a crea un mediu propice dezvoltării unei societăți solide, în care educația timpurie reprezintă primul pas", a declarat Andreea Mihai, director de marketing al Carrefour România.


Carrefour România susține proiectele OvidiuRo din anul 2006, iar din 2010 sprijină programul "Fiecare Copil în Grădiniță", oferind atât suport financiar, cât și donații în produse pentru diferite evenimente și Caravane Medicale. Din anul 2013, Fundația Carrefour s-a alăturat și ea investitorilor majori ai programului FCG, printr-un grant de 168.000 de euro, reînnoit în 2014.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3026 secunde