Cum puteți să vă plătiți impozitele și taxele cu cardul

448
Atâta vreme cât nu se percepe comision pentru tranzacție, plata taxelor și impozitelor locale cu cardul este o opțiune atractivă pentru peste două treimi dintre români. Potrivit unui sondaj recent, realizat de GfK România, puțini români aleg însă această variantă.
În prezent, plata taxelor și impozitelor locale cu cardul este posibilă la POS în 145 de localități și online în 52 de orașe.
Jumătate din populația din mediul urban știe că are la dispoziție posibilitatea de a plăti cu cardul la terminalele POS instalate în instituțiile publice, reiese din chestionarele respective. Această pondere este mai mare pentru respondenții din București (60%), precum și în cazul respondenților cu venituri de peste 2.500 lei (64%). De asemenea, circa 40% dintre respondenți cunosc posibilitatea de a-și plăti taxele online cu cardul utilizând ghișeul.ro sau alte aplicații electronice puse la dispoziție de autoritățile locale.
Totuși, unul din trei români consideră că plata taxelor este un proces dificil, în principal din cauza birocrației, a programului greu de respectat al administrațiilor locale și timpului îndelungat necesar efectuării plăților.
Sondajul arată că procentul respondenților care și-au exprimat intenția de plată a taxelor la POS a scăzut de la 61% la 26% după ce s-a menționat plata unui comision pentru tranzacție. Mai mult, 56% dintre respondenți au spus că nu vor plăti taxele cu cardul la POS sau online dacă este adăugat un comision.
Valoarea totală a taxelor și impozitelor plătite cu cardul aproape s-a dublat anul trecut comparativ cu 2010, la 73,2 milioane de lei, potrivit datelor raportate de băncile din România, membre ale Visa Europe.
Segmentul plăților online cu cardul a fost de departe cel mai dinamic în 2011, valoarea tranzacțiilor crescând de peste șapte ori.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Februarie 2012
Stire din Politică-Administrație : Sărăcia înghite județul Constanța
Pagina a fost generata in 0.9992 secunde