Cum să-ți răcorești casa fără aer condiționat

779
Cum să-ți răcorești casa fără aer condiționat - sfatulaprintilorrocasapeluza430x-1344170841.jpg
Unii dintre noi nu-și pot instala în casă aer condiționat, fie pentru că se gândesc la faptul că se spune că nu e sănătos, fie că nu au bugetul pregătit pentru o astfel de cheltuială. Există însă câteva soluții care te vor ajuta să îți răcorești casa.

1. Acoperă geamurile

Trage storurile, jaluzelele sau draperiile în timpul zilei, imediat ce soarele începe să-ți bătă în geam. Vei împiedica astfel căldura să-ți pătrundă în casă. Descoperă geamul doar când vine seara. În cazul în care nu ai buget pentru nici unul dintre cele enumerate mai sus, poți acoperi geamurile cu folie de aluminiu. Atenție! Draperiile trebuie să fie din culori deschise. Culorile închise atrag căldura.

2. Deschide geamurile noaptea



Pentru a răcori casa, ține noaptea geamurile deschise. Lasă toate ușile de interior deschise, astfel încât aerul să circule. Lasă deschise chiar și ușile dulapurilor din bucătărie și ale sifonierelor pentru că înmagazinează căldură pe timpul zilei. Și asigură-te că te trezești suficient de devreme pentru a le închide la loc (în jurul de 5-7 dimineața).

3. Apelează la ventilatoare

Cel mai indicat este ventilatorul prins în tavan. Pentru a crea senzația de aer condiționat, pune un pet de 2 litri la congelator, apoi când este gheață scoate-l și așază-l într-un bol sub ventilator. Astfel, aripile ventilatorului vor împrăștia răcoarea pe măsură ce geața se topește.

Citește mai departe…

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4175 secunde