Cum să-ți recuperezi banii din taxa auto

840
Cum să-ți recuperezi banii din taxa auto - masini-1311230745.jpg
Românii care au plătit taxa auto ar trebui să se grăbească să ceară în instanță recuperarea banilor. Avocații îi avertizează pe aceștia că autoritățile statului încearcă "artificii legislative" astfel încât să nu fie nevoite să restituie cele peste 850 de milioane de euro achitate de români din 2008 și până la finele anului trecut.

În prezent există circa 40.000 de cereri de rambursare a taxei auto. Statul a încasat, din 2008 și până la finele lunii aprilie 2011, circa 890 de milioane de euro din taxa auto și a returnat, în același interval, 30,8 milioane euro, potrivit datelor ANAF, citate de Realitatea.net.

"Ministrul Mediului greșește. Dumnealui a spus în Italia că aceste hotărâri de la Luxemburg nu sunt obligatorii decât pentru tribunale, nu și pentru stat. Adică inviți oamenii să dea statul în judecată. Este o mare greșeală și asta ne va pune într-o situație absolut jenanată, ca stat de procedură de infrigement, pentru că hotărârile Curții sunt obligatorii în primul rând pentru stat, pentru autorități", a declarat la Realitatea TV, avocatul Gheorghe Piperea.

"În al doilea rând, ultima cauză a spus că nu numai taxa din 2008 este ilegală, ci și varianta care este acum în vigoare. Este ilegală. De aici rezultă că tot ce s-a încasat până acum este supus restituirii", a mai spus Piperea.

Pentru a vă recupera banii pe taxa auto, aveți nevoie de următoarele acte:

- Cererea de restituire a taxei
- Copie de pe chitanța de plată a taxei;
- Cartea de identitate a autovehiculului eliberată de RAR + copie certificată cu mențiunea "conform cu originalul";
- Original și copie de pe certificatul de înmatriculare a autovehiculului eliberat de Serviciul Înmatriculari din cadrul Instituției Prefectului;
- Un document din care să rezulte data primei înmatriculari a autovehiculului în străinătate;
- Copie de pe cartea de identitate a persoanei;
- Declarație pe proprie răspundere cu rulajul mediu anual la dataînmatriculării în România, exprimat în kilometri;
- Expertiza tehnică efectuată de RAR privind deprecierea autovehiculului rulat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 21 Iulie 2011
Stire din Social : Branșament ilegal la Megalos
Pagina a fost generata in 1.6377 secunde