Cum se calculează indemnizația pentru creșterea celui de-al doilea copil

4001
Cum se calculează indemnizația pentru creșterea celui de-al doilea copil - calculindemnizatii-1512915862.jpg
Mulți părinți se întreabă cum se calculează indemnizația pentru creșterea celui de-al doilea copil, în cazul în care se întâmplă ca nașterea acestuia să se producă imediat sau la câteva luni de la împlinirea de către primul copil a vârstei de doi ani. 


În aceste cazuri, dacă persoana îndreptățită realizează venituri profesionale supuse impozitului, aceste venituri vor fi luate în calcul la stabilirea cuantumului indemnizației pentru creșterea celui de-al doilea copil. 


Totodată, având în vedere faptul că nașterea celui de-al doilea copil are loc după împlinirea de către primul copil a vârstei de doi ani, în situația în care persoana îndreptățită nu realizează venituri în perioada cuprinsă între împlinirea de către primul copil a vârstei de doi ani și nașterea celui de-al doilea copil, cuantumul indemnizației va fi de 85% din veniturile realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anterior datei nașterii celui de-al doilea copil. 


De aici se presupune că perioada concediului pentru creșterea primului copil se include în cele 24 de luni anterioare nașterii celui de-al doilea copil.


Pagina a fost generata in 0.3125 secunde