Curs gratuit pentru îngrijitori de vârstnici la domiciliu

179
Curs gratuit pentru îngrijitori de vârstnici la domiciliu - cursgratuitingrijitori-1634664241.jpg

Articole de la același autor

Autorităţile locale din Constanţa organizează curs gratuit pentru persoanele care doresc să se califice în meseria de îngrijitori de bătrâni la domiciliu. Sesiunile de formare vor începe pe 1 noiembrie şi sunt destinate unui număr de 16 persoane în căutarea unui loc de muncă. Pregătirea se desfăşoară în cadrul unui proiect cu finanţare europeană derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială Constanţa.

Cursul are o durată de 360 de ore. După susţinerea examenului, se eliberează un certificat de calificare recunoscut la nivel naţional şi european, emis de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi un Supliment Descriptiv la Certificatul de calificare, supliment ce cuprinde competenţele dobândite în urma cursului.

„După absolvirea programului de formare profesională, celor 16 persoane calificate li se vor acorda subvenție de câte 1.800 de lei persoană și vor fi angajate în cadrul DGAS Constanta pe perioada determinată, în funcția de îngrijitor de bătrâni la domiciliu. Cursul va include un modul de dezvoltare durabilă, egalitate de șanse și participare civică, pentru a facilita contactul cursanților cu activitatea de acordare a serviciilor la domiciliul persoanelor vârstnice”, explică Cristina Adamescu, managerul de proiect.

Persoanele interesate se mai pot înscrie trimiţând e-mail la adresa [email protected], Teodora Drăgan fiind expertul pentru grupul ţintă, sau la adresa cristina.adamescu83@gmail, la managerul de proiect. Principalele condiţii este ca eventualii candidaţi să aibă domiciliul în municipiul Constanţa şi minimum opt clase absolvite. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6963 secunde