Cutremur în Vrancea. Vezi ce magnitudine a avut

359
Cutremur în Vrancea. Vezi ce magnitudine a avut - cutremur-1338795791.jpg
Un cutremur cu magnitudine 3 a avut loc în această dimineață, la o adâncime de 109 kilometri. Ieri, un alt cutremur a avut loc în Câmpia Română și unul în Bulgaria, cu magnitudine de 3.8, care s-a simțit și în sudul României.

"Deocamdată nu se poate produce un cutremur cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter. (...) Un cutremur cum a fost în Italia, la noi, nu va fi nici măcar simțit. Nu poți confunda ceea ce se întâmplă în România cu ceea ce se întâmplă în Japonia, cu ce este în Bulgaria sau în Italia. Suntem total diferiți", a mai spus Mărmureanu.

Președintele onorific al Institutului de Fizică a Pământului a precizat că Ministerul Dezvoltării Regionale elaborează un alt standard de proiectare antiseismică a clădirilor din România.

"Lucrăm la un alt standard de proiectare antiseismică a construcțiilor. Este vorba despre un standard nou dezvoltat de către Ministerul Dezvoltării Regionale și alți specialiști din țară, dar în primul rând un proiect în care s-a implicat Facultatea de Construcții și Institutul de Fizică a Pământului. Gândim aceste standarde astfel încât să suporte un cutremur cât mai mare posibil. Când faci o clădire care poate să dureze și 300 de ani, trebuie să iei în calcul toate variantele", a adăugat Mărmureanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.187 secunde