,,Cutremurele din județul Galați au cauze naturale. Există un stres puternic în scoarță"

106
,,Cutremurele din județul Galați au cauze naturale. Există un stres puternic în scoarță

Articole recomandate

Cutremurele înregistrate în ultima perioadă în zona comunei Izvoarele, din județul Galați, au cauze naturale, existând un stres puternic în scoarța terestră, astfel că plăcile tectonice "se împing unele în altele", iar fenomenul nu poate fi oprit, arată experții prezenți în zonă pentru cercetări.




"La izoarele există o propagare și un efect de amplificare local. De asta se simt foarte bine, ca urmare a geologiei acest efect de ampllificare face ca un cumtremur să fie simțit mai puternic aici decât spre Slobozia, de exemplu. Din păcate, nu putem opri acest fenomen. S-ar putea ca evenimentele seismice să mai dureze. Este vorba de zile", afirmă experții prezenți la fața locului.


Potrivit acestora, după activitatea seismică intensă din noaptea de vineri spre sâmbătă și din cea de sâmbătă spre duminică, aceasta din urmă de mai mică intensitate, ar trebui să urmeze perioada "descrecătoare a activității seisimice".


"Cauzele producerii acestor cutremure sunt naturale. Există un stres puternic în scoarță, astfel că plăcile tectonice se împing unele în altele și are loc ruperea", a declarat un expert aflat în zona Izvoarele pentru cercetarea fenomenului, scrie Mediafax.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4918 secunde