De ce se înghesuie constănțenii la ghișeele de Taxe și Impozite

971
3
De ce se înghesuie constănțenii la ghișeele de Taxe și Impozite - spittaxeimpozite14-1360857111.jpg
Dacă ați avut treabă, zilele acestea, la vreunul din ghișeele Serviciului de Taxe și Impozite din Constanța, sigur ați observat

că este aglomerat și probabil că ați și stat măcar o oră la coadă. 


Deși sunt mai multe puncte de lucru, în mai multe zone ale orașu-lui, în ultima perioadă, ghișeele SPIT sunt luate cu asalt de cei care fie vor să-și plătească impozitele, fie au o problemă fiscală de rezolvat. 

"M-am dus dimineață, la ora 8,30, pentru a-l scoate pe nepotul meu, care este plecat în străinătate, de la taxa de habitat. Am stat mai bine de două ore și jumătate. Erau doar câteva zeci de persoane înainte, dar procedura dura mult la fiecare, pentru că aveau multe hârtii. Alții plăteau impozitele", ne-a povestit o pensionară din Constanța.

Reprezentanții SPIT ne recomandă ca, dacă nu avem vreo operațiune fiscală de făcut, să alegem, pentru plata impozitului, ghișeele poștale sau cele bancare.

"Pentru a evita eventualele aglomerări, contribuabilii pot alege modalitatea de plată cea mai accesibilă pe care o au la dispoziție. Plata cu numerar sau POS se poate efectua la ghișeele SPIT din str. Sulmona nr. 22, str. Atelierelor nr. 3, str. Grivița nr. 50, Bd-ul Alexandru Lăpușneanu nr. 116C, în incinta City Park Mall (sky level), str. Badea Cârțan nr. 3, str. Nicolae Grindeanu nr. 66 și str. Dumbrăveni nr. 1. De asemenea, se mai poate plăti cu numerar la ghișeele instituției din str. Ecaterina Varga nr. 25 - 27 (fostul Centru pentru Informare Cetățeni), Bd. Mamaia nr. 86 din incinta Serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, Bd-ul I.C. Brătianu nr. 246, în sediul Poliției Rutiere, oficiile poștale și stațiile OMV prin Westaco Express din municipiul Constanta, dar și la agențiile Garanti Bank", precizează reprezentanții SPIT.

La poștă, doar cu buletinul

Dacă preferați plata prin intermediul card-ului bancar, o puteți face foarte simplu, pe site-ul SPIT, www.spit-ct.ro, secțiunea "Servicii online / Plata online a impozitelor" sau link-ul https://etax.spit-ct.ro, unde vă puteți autentifica cu nume utilizator și parolă emise de către SPIT în urma unei cereri depuse online. În plus, se mai poate plăti prin internet banking, prin O.P. sau prin mandat poștal, de la orice oficiu poștal din țară. Datele de identificare ale contului de Trezorerie precum și codul IBAN, pentru plata cu O.P. sau prin mandat poștal se găsesc pe site-ul instituției, www.spit-ct.ro.

"Este bine de știut că, la agențiile Garanti Bank, la oficiile poștale sau la stațiile OMV prin Westaco Express, nu este necesară prezen-tarea înștiințării de plată, ci doar a cărții sau buletinului de identitate, atât pentru plata integrală și cu anticipație a obligațiilor fiscale datorate bugetului local, cât și pentru plata semestrială în rate egale", mai explică reprezentanții SPIT.

Dacă doriți să primiți subvenție pentru taxa de habitat, actele nu se depun la ghișeele SPIT, ci la cele ale Primăriei Constanța.

Reducere de 10 la sută

Pentru plata integrală și cu anticipație a impozitelor și taxelor locale, până la expirarea primului termen scadent, respectiv până la data de 31 martie 2013, persoanele fizice beneficiază de o bonificație de 10% din impozitul pe clădiri, terenuri și mijloace de transport. Depășirea primului termen scadent atrage pierderea bonificației.

Termenele scadente pentru plata impozitelor și taxelor locale în rate egale sunt: 31 martie 2013 și 30 septembrie 2013. Plata peste termenele scadente atrage după sine calcularea majorărilor de întârziere în cuantum de 2% pe lună sau fracție de lună. 


Comentează știrea

hehehehe
15 februarie 2013
o ora?

esti naiv, omule... Spune 5-6 si te credem. In afara de cei care vor sa plateasca birul, mai sunt multi care au nevoie de a depune tot felul de hartoage... Iar cei cu rudele plecate in strainatate, sa aiba grija! S-ar putea ca functionarele sa va ceara dovezi ca rudele sunt plecate(?!!!!). Va trebui sa faceti o deplasare peste hotare, sa luati adeverinta de la ambasada Romaniei din tara unde este ruda si sa o aduceti la SPIT!.......(?!!!!!) ("De unde sa stim noi ca ruda dvs. este peste hotare?")

hehehe
15 februarie 2013
pardon,

doamna... scuze, nu m-am uitat cine semneaza.

hehehe
15 februarie 2013
m-ati inteles gresit!

nu retractez cele scrise in primul coment, dar imi cer scuze fata de autoare pentru ca am folosit expresia"esti naiv, omule". Doar formula de adresare e gresita. In rest... nu retractez nimic.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 05 Februarie 2013
Stire din Politică-Administrație : "Primăria Constanța nu are datorii"
Pagina a fost generata in 0.884 secunde