De ce se întrerupe atât de des curentul electric, la Constanța? A cui este vina?

2375
De ce se întrerupe atât de des curentul electric, la Constanța? A cui este vina? - fondintreruperirepetatecurent-1616944547.jpg

Articole de la același autor

Întreruperile de energie electrică produc disconfort în rândul constănţenilor. În urmă cu o săptămână, mai multe zone din centrul oraşului au stat duminică, mai bine de o oră, fără curent electric. Aceeași situație a avut loc și în alte zile, iar locuitorii Constanței nu înțeleg de ce se întâmplă asemenea lucruri fără să fie anunțați înainte.

Reprezentanţii E-Distribuţie Dobrogea susţin că fac eforturi pentru a reduce astfel de întreruperi însă, de cele mai multe ori, acestea sunt provocate de avarii sau de lucrări efectuate de alte companii.

„Siguranţa în alimentarea cu energie electrică a clienţilor reprezintă o prioritate pentru E-Distribuţie Dobrogea. Compania continuă şi anul acesta investiţiile în echipamente, în modernizarea reţelelor şi în digitalizare, tocmai pentru a asigura funcţionarea în parametri normali a reţelei de distribuţie a energiei electrice şi pentru confortul clienţilor. De cele mai multe ori, avariile sunt cauzate de deteriorări ale cablurilor electrice subterane, de regulă provocare de persoane terţe, ce lovesc echipamentele electrice în timp ce desfăşoară diverse lucrări. Echipele E-Distribuţie intervin de fiecare dată când le sunt semnate astfel de incidente, pentru reluarea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor”, au declarat, pentru „Cuget Liber”, reprezentanţii E-Distribuţie Dobrogea.

Potrivit acestora, nu există zone în municipiul Constanţa în care să fi fost semnalate avarii repetate şi nici reţele subdimensionate în cartierele noi. „Toate problemele punctuale care apar sunt remediate cu prioritate”, susţin cei de la E-Distribuţie Dobrogea. În ceea ce privește investițiile, companiile de distribuție ale Enel România au investit anul trecut peste 460 de milioane de lei în echipamente și în modernizarea rețelelor, dintre care 105 milioane de lei numai în regiunea Dobrogea.

„Planul strategic al Enel pentru perioada 2021 – 2023 prevede majorări ale investițiilor în energie regenerabilă și în rețele. Astfel, companiile de distribuție Enel vor continua să crească reziliența rețelelor prin creșterea capacității, telecontrol și digitalizare avansată. Scopul este ca acestea să fie mai participative, prin contoare inteligente, racordări noi pentru prosumatori, stații de încărcare, precum și mai sustenabile – conectând producători din surse regenerabile de energie, facilitând totodată următoarea etapă de creștere pentru electricitatea decarbonizată. O prioritate o constituie accelerarea proiectelor de digitalizare. Companiile E-Distribuție au cel mai mare număr de contoare inteligente instalate și continuă programul în 2021 prin montarea a încă 160.700 de astfel de echipamente, o investiție ce se ridică la peste 57 de milioane de lei. Astfel, până la finalul anului, E-Distribuție Banat, E-Distribuție Dobrogea și E-Distribuție Muntenia, vor ajunge la un număr total de peste 1.090.000 de contoare inteligente instalate, în urma unor investiții de aproape 300 de milioane de lei, cumulate în perioada 2015 – 2021. În județul Constanța, noile echipamente vor fi instalate în zone din 41 de localități, inclusiv în municipiu”, au completat reprezentanţii E-Distribuţie Dobrogea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5304 secunde