Debranșări cu scandal în Piața Chiliei

1750
17
Debranșări cu scandal în Piața Chiliei - debransariraja3-1383240256.jpg

Articole de la același autor

Stau în palate cu mobilă luxoasă, dar nu își achită facturile la apă. Este povestea multor familii din Piața Chiliei din Constanța care așteaptă până în ultima clipă pentru a-și plăti datoriile. Atunci când au văzut escavatorul la poartă, gata să le taie conducta, mulți abonați au scos banii și au plătit restanțele, nu înainte de a adresa un arsenal serios de înjurături lucrătorilor RAJA, jandarmilor și presei aflați la fața locului.

Reprezentanții Corpului de Control din cadrul S.C. RAJA S.A. au de-marat, ieri, o amplă acțiune de debranșare a abonaților care au datorii mai mari de trei luni la plata apei. Măsura, considerată una de forță majoră, a fost însă foarte eficientă, majoritatea datornicilor achitându-și datoriile la vederea excavatorului.

"Pentru recuperarea datoriilor de la abonații rău-platnici, S.C. RAJA S.A. Constanța este nevoită, în unele cazuri, să aplice măsura drastică de debranșare de la sistemul de alimentare cu apă. Toți abonații casnici cu datorii au fost somați și notificați asupra restan-țelor înregistrate la plata facturilor pentru consumul de apă. Mai mult, pentru fiecare dintre ei au fost încheiate procese verbale de eșalonare a debitelor, care, din păcate, nu au fost respectate, motiv pentru care au fost avizați pentru debranșare încă de săptămâna trecută. Niciunul din aceste demer-suri nu a adus vreun rezultat, astfel încât echipele RAJA Constanța s-au deplasat la acești abonați rău-platnici, în vederea debranșării. Majoritatea datornicilor și-au achitat restanțele abia în momentul în care s-au trezit la poartă cu echipele de debranșare", a declarat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al S.C. RAJA S.A..

Numai excavatorul i-a speriat

Acțiunea de ieri nu a fost însă lipsită de incidente, unii dintre datornici protestând împotriva reprezentanților RAJA. Spiritele s-au încins repede când li s-a spus că avertismentele au expirat și că, dacă nu plătesc pe loc, li se sus-pendă alimentarea cu apă. Abonații cu restanțe s-au manifestat violent, aruncând cu papuci și aducându-le injurii salariaților societății. Pentru liniștirea situației, a fost nevoie de intervenția trupelor de ordine spe-cializate. De altfel, reprezentanții RAJA au povestit că au fost agresați atât verbal, cât și fizic în nenumărate rânduri, atunci când s-au dus să-i convingă pe datornici să-și achite facturile.

În mod misterios, restanțierii, unii cu căsoaie de zeci de mii de euro, au găsit imediat bani să plătească apa. Pe unii i-au mai ajutat și vecinii, rudele, dar până la urmă au reușit să strângă 800, 900, 1.000 de lei, pentru a ajunge la zi cu facturile. "În total, în acțiunea de astăzi (n.r. - ieri 31 octombrie) au fost vizate 31 de gospodării individuale. Valoarea totală a facturilor restante de la acești abonați este de aproape 11.000 de lei. Cea mai mare datorie a fost a familiei S. Omer, de pe strada Chiliei nr. 53, care avea de plătit 1.179 de lei, pe care i-a achitat pe loc. La fel au procedat și alte familii. Abonatul Ismail Tair, de pe strada Ion Rațiu nr. 95, a refuzat să plătească inițial, invocând tot felul de motive, dar, după a văzut că a fost tăiată conducta, a venit cu banii din casă. Din păcate, a achitat după ce a fost debranșat și acum va trebui să plătească și taxele de debranșare și rebranșare, în valoare totală de 1.300 de lei", a explicat Irina Oprea.

Debranșările continuă

Debranșările vor continua și în zilele următoare. "Avertizăm toți abonații, care înregistrează datorii către RAJA Constanța, că trebuie să-și achite facturile restante în timpul cel mai scurt, pentru că altfel vor fi debranșați și vor rămâne fără apă potabilă în plin sezon rece", a mai precizat reprezentantul RAJA.

Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
mr.Anaconda
1 noiembrie 2013
!!!

Țiganii tot țigani rămân.

noni
1 noiembrie 2013
e normal ?

E normal sa fiu numit antisemit daca afirm, ca acestea sunt gunoaiele societatii ?? O dovedesc ei constant, zilnic, prin tot ce fac, eu doar constat aceste aspecte. Sunt cei mai infecti si nu doresc sa se schimbe. Ar fi multe de spus, dar e prea public spatiul de expunere, dar niste idei sunt cuu siguranta. A fost cu multi ani in urma, un nene cu mustata, care a plimbat cu trenul milioane de nevinovati, se pare ca nu a plimbat pe cine trebuie... Acesta e un pamflet, daca se deranjeaza vreun cioroi de cele spuse de mine, sa ma pupe in kur.

Mircea
1 noiembrie 2013
Greseala!

Vezi ca ai dat cu oistea in gard! Ciorile la care faci vorbire, nu sunt evrei. Cred ca ai vrut sa spui altceva. Comunitatea evreiasca nu are asemenea exemplare! (antisemit = antievreu)

Răspuns la: e normal ?
Adăugat de : noni, 1 noiembrie 2013
E normal sa fiu numit antisemit daca afirm, ca acestea sunt gunoaiele societatii ?? O dovedesc ei constant, zilnic, prin tot ce fac, eu doar constat...
Dezinsect Service
1 noiembrie 2013
Catre Cuget Liber

Iar aveti muste in redactie.Inchideti naibii geamurile.Mustele astea vin de la tomberoanele lui Mazare.S-a stricat USL-ul.

Răspuns la: !!!
Adăugat de : mr.Anaconda, 1 noiembrie 2013
Țiganii tot țigani rămân.
noni
1 noiembrie 2013
corect

greseala mea

Răspuns la: Greseala!
Adăugat de : Mircea, 1 noiembrie 2013
Vezi ca ai dat cu oistea in gard! Ciorile la care faci vorbire, nu sunt evrei. Cred ca ai vrut sa spui altceva. Comunitatea evreiasca nu are asemenea...
Dezinsect Service
1 noiembrie 2013
Si gandaci aveti ?

Gandacul de redactie.Cumparati-va un plici.Insecta asta vine din bucataria lui Mazare.Carcalacul de primarie.

Mociu C
1 noiembrie 2013
Constantinescu si Mazare, teroristii-legionari ai Constantei

Ce-mi place mie fituica ilegala Telegraf ! Daca incerci sa postezi un comentariu impotriva celor trei mari cancere ale Constantei, legionarii Constantinescu si Mazare si sluga lor spurcata Stroe, imediat te blocheaza. Incercati sa postati ceva impotriva acestor trei criminali ai Constantei si veti vedea ca am dreptate. Excrocul ordinar Stroe Felix a pus la RAJA Ovidiu o boarfa proasta care nu face nimic altceva decit sa incurce lucrurile : da ordine, apoi le contramandeaza, apoi le da din nou si multe alte perle de genul asta ; pur si simplu bubuie de proasta ce este. E o aberatie a ratiunii ca apa de canalizare sa fie pusa pe factura in aceiasi cantitate ( !!!) ca apa potabila, iar 1 m cub sa coste aproape la fel ca apa potabila ! CUM E CU PUTINTA, DESCREIERATILOR, SA PUNETI PE FACTURA APA DE CANALIZARE IN ACEIASI CANTITATE CU APA POTABILA??? Si, ca o culme a nesimtirii, a nebuniei si a sadismului fata de populatie, dupa o singura factura neplatita, suntem obligati sa trimitem oamenilor preaviz, dupa care suntem obligati sa le taiem apa !!! In ce baza faceti voi ACEST GENOCID impotriva tuturor locuitorilor Constantei ? Eu nu vorbesc aici de ciorile borite care nu-s buni nici macar sa fie transformati in sapun. Eu vorbesc aici de situatia disperata a tuturor lucuitorilor Constantei datorita pretului apei impus de canaliile legionare Constantinescu si Mazare.

Mihai.B.
1 noiembrie 2013
Sunteti foarte comici -

"Abonații cu restanțe s-au manifestat violent, aruncând cu papuci" - AHAHAHAHAAA !!! Dar cu ce dreaq' sã arunce ? Nu este vorba de Piata'l Nostru ?

un prost
1 noiembrie 2013
pt mociu

Bravo la ce zici.dar l ai omis pe ipse teodosie homosexual din gasca celor trei gunoaie pe care i ai mentionat.inca o data bravo

adevar graieste
1 noiembrie 2013
tiganii nu vor sa traiasca civilizat dupa norme si reguli

eutanasierea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4503 secunde