Debranșări pe bandă rulantă de la RADET! Tot mai mulți constănțeni optează pentru centrale termice pe gaze

2657
7
Debranșări pe bandă rulantă de la RADET! Tot mai mulți constănțeni optează pentru centrale termice pe gaze - fotofonddebransaricentrala-1467376867.jpg
La nivelul întregii țări, prețul gigacaloriei s-a majorat constant în ultimii patru ani, în unele județe a crescut chiar și cu 50 la sută, media națională fiind de 10 la sută. Acest lucru se reflectă în mod direct în creșterea prețurilor la căldură.


Pentru a se pune la adăpost, a deveni independenți de sistemul centralizat de încălzire și apă caldă și a avea tot confortul, sute de constănțeni și-au depus deja dosarele pentru debranșarea de la RADET. Oamenii sunt dispuși să facă o investiție, chiar dacă reprezen-tanții regiei susțin că nu mai este rentabil să pleci din sistem. 


În prezent, populația beneficiază de prețuri mai mici decât cele reale datorită subvențiilor pe care le oferă statul. Acest lucru se poate schimba însă în orice moment, dată fiind legislația europeană. În acest context, precum și din pricina faptului că sistemul centralizat de încălzire este învechit și nu mai poate face față în multe județe, au devenit din ce în ce mai populare centralele termice de apartament.


Încălzire pe gaze sau electrică?
Deși nu există la nivel național statistici oficiale relevante cu privire la acest domeniu, specialiștii Berluni.ro au efectuat o cercetare de piață dedicată situației din județul Constanța. În primul rând, a fost analizat modul în care a evoluat, în ultimii doi ani, interesul locuitorilor din județul Constanța pentru debranșare de la rețeaua centrală de termoficare. Luând în calcul volumul de căutări pe Google cu privire la procesul de debranșare și costurile aferente acestei operațiuni, studiul relevă faptul că atenția constănțenilor a crescut cu 39,19 la sută față de acest aspect.


Totodată, au fost analizate preferințele constănțenilor pentru principalele tipuri de centrale de apartament: electrice și pe gaz (în condensație). În acest sens, pe primul loc în atenția constănțenilor se situează centralele termice pe gaz (în condensație), aici fiind o creștere de 46,50 la sută în perioada iunie 2015 - iunie 2016, în timp ce interesul pentru modelele electrice s-a majorat cu 3,88 la sută. Acest lucru plasează Constanța pe locul 30 la nivel național în topul județelor care manifestă cea mai mare creștere a interesului pentru centralele de apartament.


Ce trebuie să ai în vedere atunci când achiziționezi o centrală termică?
Atunci când vine vorba despre avantajele montării unei centrale termice de apartament, beneficiile sunt evidente, costurile mai mici la întreținere, eficiența și posibilitatea de a regla temperatura dorită fiind doar câteva dintre ele. 


"Sunt importante caracteristici precum puterea, randamentul, eficiența energe-tică și raportul calitate - consum - efi-ciență - preț. De aceea, cele mai populare branduri de centrale sunt Ariston, Vaillant, Imergas, Ferroli, Viessman, Buderus", a declarat Adrian Băr-găoanu, reprezentantul unei companii de vânzare centrale termice.


Comentează știrea

andreea...
2 iulie 2016
studiu zici, huh?

pune si matale litera P cand faci astfel de articole. Berluni astia sunt vanzatori de centrale nicidecum centru de sociologie. cat despre panaramele de centrale Ariston, de evitat, daca nu vreti sa stati cu ele prin service-uri.

costica
2 iulie 2016
opinie

NU RATA ACEASTA OPORTUNITATE!! Metoda revolutionara prin care sa castigati bani! Acum, in premiera nationala, va oferim un sistem excelent si deschizator de drumuri, prin care dvs garantat veti castiga mai multi bani, cu o activitate extrem de simpla, acasa, la calculator, in timpul liber. Cereti urgent detalii la adresa de email:pacurarucostica1963@gmail com

ocupati-va de Radet, nu de canalul dunare marea neagra, fad sa fiti
2 iulie 2016
Solutia e in ochii vostri, i.......lor

De ce primarul asta uraste atat de mult constantenii? De ce nu poate sa instaleze microcentrale pe gaz in punctele termice? Ar scadea gcal pana la 150 lei. DNA.ule te rugam sa intervii si sa vezi de ce se ocoleste si nu se vrea acest lucru, cerut si de premier acum cateva luni !!!!

de
2 iulie 2016
gigacacaloria

ar ramane toata lumea la radet la pretul acual al gigacaloriei dar pentru pensionarii ca au votat cu Fagadau si in trecut cu Mazare sa creasca la 15000 lei gigacalori

Gica
3 iulie 2016
Optiune

Un amic de-al meu,care avea 3 camere,platea caldura pe iarna,intre 700 si 950 de lei,pe luna.Toti vecinii de pe scara lui,au hotarat la unison, sa se rupa de RADET.I-au costat pe fiecare aprox. 10.000 lei,dar in iarna urmatoare,factura la caldura+apa calda, nu a depasit 200 de lei/luna.Asta da INVESTITIE.Nu va mai lasati prostiti de hotii astia de la Radet+primarie(promisiuni)...

mihai
3 iulie 2016
Cea mai buna alegere - centralele termice

Centralele termice sunt cea mai bună alegere ! Am centrală termică pe gaze, de anul trecut, costurile la gaze și energie electrică au fost și sunt foarte modeste, am căldură când vreau și cum vreau, la fel și apă caldă, nu mai sunt condiționat de reviziile RADET sau de faptul că mulți dintre vecini nu și-au spălat caloriferele sau conducte înfundate și vechi !

Corect
3 iulie 2016
Trei camere,parter neizolat

Am platit numai la RADET intre 400 si 600 lei/luna(plus apa rece plus altele ajungeam la 1000 lei/luna) .In 2015 toata scara a trecut la gaze.Iarna trecuta factura la gaze a fost intre 200 si 300 lei pe luna in care a intrat incalzirea apartamentului(dupa bunul plac),incalzirea apei si valoarea unei butelii pe luna(aprox 70 lei).Sictir RADET ! Chiar daca se va dubla pretul gazelor si tot nu va depasi factura RADET-ului. Pe unde a calcat Mazare cu PSD-ul lui nici iarba nu mai creste si nici apa nu se mai incalzeste.Sictir imbuibatilor ! Toate la vremea lor,veti primi pedeapsa,derbedeilor.

Răspuns la: Optiune
Adăugat de : Gica, 3 iulie 2016
Un amic de-al meu,care avea 3 camere,platea caldura pe iarna,intre 700 si 950 de lei,pe luna.Toti vecinii de pe scara lui,au hotarat la unison, sa se...

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1415 secunde