Depozitați deșeurile în spațiile special amenajate! Aveți la dispoziție insule ecologice!

347
Depozitați deșeurile în spațiile special amenajate! Aveți la dispoziție insule ecologice! - insule-ecologice-1699445300.jpeg

Articole de la același autor

Chiar dacă Primăria municipiului Constanța pune la dispoziția locuitorilor insule ecologice pentru colectarea selectivă, deșeurile sunt aruncate, de multe ori, fără să se țină cont de destinația acestora. Imagini cu deșeuri aruncate la întâmplare au fost surprinse chiar zilele trecute la eco-insula de pe strada Tulcei.

Cetățenii care fac astfel de gesturi nu iau în calcul faptul că aruncarea necontrolată a deșeurilor poate avea un impact major asupra sănătății noastre și asupra mediului în care trăim. În Constanța, sunt puse la dispoziție 14 insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor. Insulele ecologice dispun de 5 containere pentru colectarea deșeurilor pentru toate fracțiile: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton. Accesul utilizatorilor este asigurat pe baza unei cartele GSM. Datele sunt agregate și utilizate într-un sistem de monitorizare și raportare. Sunt colectate informații privind volumele și tipurile de deșeuri colectate. De asemenea, aceste dispozitive asigură eliminarea în mare proporție a mirosurilor neplăcute, a vandalizării, a aspectului neplăcut pe care actualele platforme îl au.

Până la sfârșitul anului viitor, încă 275 de eco-insule vor completa infrastructura necesară pentru colectarea separată a deșeurilor. Prin acest proiect, Primăria Constanța urmărește reducerea cantității de deșeu rezidual (acela care se duce la groapa de gunoi), selectând toate materialele care pot fi reciclate și care se pot introduce în circuituri noi de producție (resurse care se reciclează și se reutilizează) și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor orașului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2808 secunde