Dezinsecţie săptămânală în toate cartierele din Constanţa

338
Dezinsecţie săptămânală în toate cartierele din Constanţa - dezinsectie-1627555589.jpg

Articole de la același autor

Autorităţile locale din Constanţa continuă acţiunile de dezinsecţie în municipiu şi staţiunea Mamaia. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Constanţa, echipele ajung săptămânal în toate cartierele orașului.

“În fiecare noapte se acționează pentru stârpirea insectelor și pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli în parcurile, scuarurile și spațiile verzi dintre blocuri. Substanţa folosită, K`Othrine EC 84, este autorizată de Ministerul Sănătății - Comisia Națională a Produselor Biocide pentru profilaxia sanitar umană, iar acțiunile se desfășoară în condiţii corespunzătoare, cu respectarea prevederilor legale de protecţie a mediului, a sănătăţii şi securităţii populaţiei. Aceasta are o sferă largă de acţiune, fiind destinată combaterii insectelor care produc disconfort (tânțari, muște, căpușe, purici etc.)”, precizează purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Ionela Bărboi.

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și circumscripțiile sanitar-veterinare trebuie să ia toate măsurile de protecție necesare, pentru familiile de albine și viermi de mătase, pentru evitarea contactului cu insecticidele.

De asemenea, populaţia municipiului trebuie să aplice măsuri suplimentare precum cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente, aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.

“Conform recomandărilor Direcției de Sănătate Publică, populația este sfătuită să evite expunerea la înțepăturile țânțarilor, să împiedice pătrunderea acestora în locuințe, să asigure desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei și să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer. Pentru ca activitatea de dezinsecție trebuie să fie derulată concomitent atât pe domeniul public, cât și privat al orașului, facem apel la cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publice să efectueze activitatea de dezinsecție pe proprietățile pe care le dețin, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea municipalității”, mai spun reprezentanţii administraţiei publice locale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9005 secunde