Dezvoltă-ți musculatura acasă cu ajutorul acestor aparate fitness simple și eficiente!

234
Dezvoltă-ți musculatura acasă cu ajutorul acestor aparate fitness simple și eficiente! - aparatefitness-1564152738.jpg

Articole recomandate

Fiecare dintre noi își dorește o formă fizică de invidiat, însă unul dintre obstacolele cu care ne confruntăm constant este lipsa timpului. În plus, tonifierea și dezvoltarea armonioasă a musculaturii necesită determinare, efort susținut și o schimbare drastică a dietei și obiceiurilor alimentare.


Antrenamentele desfășurate în cadrul unei săli de fitness presupun pregătirea echipamentului, drumuri dus-întors, timp consumat în vestiar, la recepție și chiar la rând, așteptând să se elibereze aparatele fitness pe care vrei să le folosești. Pentru a eficientiza tot acest proces, cea mai bună soluție ar fi să îți amenajezi un mic spațiu de fitness în confortul propriei locuințe. În această situație, cu unul sau două aparate fitness potrivite vei reuși să atingi rezultatele pe care le urmărești și vei aloca mai puțin timp activității sportive.


Obținerea rezultatelor dorite
Dacă printre obiectivele tale sportive se află creșterea masei musculare și definirea anumitor grupe de mușchi, atunci ți-ar fi utile aparate fitness precum banca pentru abdomene, cea multifuncțională sau cea pentru biceps. Un mare avantaj al folosirii propriilor aparate fitness este igiena, astfel încât nu va mai trebui să cureți spătarul sau șezutul băncii după antrenamentul altei persoane, ca în situațiile des întâlnite la sală.


Cea mai bună recomandare este să îți faci un "plan de bătaie" înainte să începi antrenamentele, astfel încât să îți propui îmbunătățiri specifice și să identifici zone anume ale corpului pe care să le definești și tonifiezi. Astfel, vei avea o lista scurtă de obiective clare pe care să le atingi cât mai rapid cu putință, iar cele mai eficiente aparate fitness pe care să le folosești acasă pentru a-ți crește masa musculară sunt băncile de fitness. Așadar, în rândurile următoare vei descoperi 3 tipuri de bancă ce ți-ar putea fi de folos în funcție de nevoile specifice și rezultatele pe care le urmărești prin intermediul antrenamentelor de acasă.


Banca orizontală
Banca orizontală este cât se poate de simplă, însă exact lipsa de complexitate conferă acesteia o utilitate deosebită în eforturile tale de a crește masa musculară. Versatilitatea acestui tip de bancă o face nelipsită din orice sală de sport, însă va trebui să găsești un model stabil și confortabil. Banca orizontală îți oferă acces la o multitudine de exerciții cu ganterele sau haltera scurtă, astfel încât te vei putea bucura de un antrenament complet, beneficiu pe care nu îl asigură foarte multe aparate fitness. Un alt avantaj de care te vei bucura este reprezentat de dimensiunile reduse ale băncii orizontale, astfel încât o vei putea folosi confortabil în orice cameră.


Banca multifuncțională
Acest tip de bancă este conceput special pentru a înlocui mai multe aparate fitness, așadar permite solicitarea majorității grupelor musculare în regim izolat. Deși o astfel de bancă ocupă mai mult spațiu decât alte modele, funcționalitatea ei depășește așteptările, oferind antrenamente variate și complete. Dacă spațiul de care dispui acasă permite montarea unei bănci multifuncționale, vei transforma cu succes jumătate de cameră într-o sală de forță în care vei solicita izolat musculatura brațelor, spatelui, picioarelor, pieptului, abdomenului și umerilor. Un aspect foarte important, însă, este să achiziționezi perechi de discuri cu diferite valori de greutate, astfel încât să ai acces la această plajă largă de exerciții.


Banca de abdomene
În cele mai multe cazuri, zona abdominală este cea mai "vulnerabilă" la obiceiurile nesănătoase și stilul de viață dezorganizat. Deși există multe aparate fitness concepute pentru eliminarea depozitelor de grăsime din zona mediană a corpului, banca de abdomene rămâne cea mai eficientă variantă. Dacă respecți o frecvență de minimum 3 antrenamente pe săptămână, vei reuși să elimini stratul adipos din zona stomacului și să îl înlocuiești cu o musculatură bine definită. Sfatul este să efectuezi exerciții cât mai variate, care să solicite toate grupele musculare din zona de mijloc a corpului, inclusiv zona lombară. Nu uita, însă, că cele mai bune rezultate vor fi obținute numai dacă respecți o dietă adecvată activității sportive.


Dacă începi antrenamentele acum, corpul tău va fi în cea mai bună condiție pentru zilele de vară petrecute la plajă sau la piscină, așadar "răsfoiește" categoria de aparate fitness a site-ului Sport-Mag și bucură-te de cel mai bun raport calitate-preț în găsirea celei mai bune soluții pentru obiectivele tale sportive! 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8901 secunde