Din 15 iunie se vor relua zborurile spre și dinspre mai multe țări

406
Din 15 iunie se vor relua zborurile spre și dinspre mai multe țări - 1234-1592051085.jpg

Articole recomandate

Din 15 iunie se pot relua zborurile spre și dinspre mai multe țări, care au un număr mai mic de cazuri de coronavirus, a anunțat Ministerul Transporturilor. Institutul Național de Sănătate Publică va face o listă, valabilă și pentru exceptarea de la izolare la domiciliu în cazul celor care vor să intre în România.


"Pe baza propunerii Institutului Național de Sănătate Publică, Comitetul National pentru Situații de Urgenta va hotărî cu privire la ridicarea restricțiilor de zbor și reluarea traficului aerian, dar și lista țărilor către/dinspre care, începând cu 15 iunie 2020, se vor relua zborurile", conform Digi24.


Această listă se stabilește de INSP pe baza mediei zilnice raportată la 1 milion de locuitori, cu referire la situația în care acesta nu este mai mare de 5 cazuri noi/ 1 milion de locuitori, în ultimele 14 zile.


În România, în timpul celor două stări de urgență succesive (16 martie-14 aprilie și 15 aprilie-14 mai), au fost impuse o serie de restricții și limitări de drepturi, între care: limitarea circulației persoanelor și suspendarea călătoriilor în străinătate. Odată cu trecerea la starea de alertă, începând cu 15 mai, o serie de restricții au fost ridicate, gradual, din două în două săptămâni, în funcție de evoluția epidemiologică.


Premierul Ludovic Orban a anunțat, la 11 iunie, că Guvernul va aproba săptămâna viitoare, în următoarea ședință, prelungirea stării de alertă după data de 16 iunie.


"Hotărârea de Guvern va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de 16 iunie. Starea de alertă e indispensabilă pentru a putea menține în vigoare toate reglementările care sunt necesare pentru a garanta protecția sănătății și vieții cetățenilor", a spus Ludovic Orban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.751 secunde