Directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului: "Cutremurul din Arad a avut 7 grade în epicentru. Poate declanșa alte falii"

284
Directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului:
Directorul INSTITUTULUI NAŢIONAL DE CERCETARE - DEZVOLTARE PENTRU FIZICA PĂMÂNTULUI, Constantin Ionescu, punctează că seismul de 5,2 grade pe scara Richter, care s-a produs în Arad, a avut 7 grade Mercali în epicentru. El arată că un astfel de seism ar putea activa și alte falii din zona Banatului și ne putem aștepta la alte cutremure.


„Cutremurul a avut intensitatea în epicentru de 7 grade Mercali, el s-a simțit în zona Aradului cu o intensitate de 6, ceea ce poate să producă pagube sau anumite crăpături în pereți sau căderea coșurilor de fum, dar nu pagube însemnate. Poate să avarieze clădiri care nu au fost întreținute sau sunt în stare de degradare”, a spus Ionescu la Digi24.


Cutremurul poate destabiliza alte falii


„Acest cutremur poate să destabilizeze și alte falii din zona Banatului pentru că toată zona cuprinsă din zona Crișanei până în Serbia este fărâmițată de falii mici și falii care pot să producă cutremure de magnitudini 5 sau mai mici, sau mai mult de 6 cum a fost cutremurul din ’92. (...) Cutremurul de acum este la nord față de cel din 22.05, de 4,4. Este posibil să se producă replici. Replicile sigur se produc, acum nu știm exact de ce intensitate vor fi, dar acest tip de cutremure și, mai ales cutremurele de această magnitudine produc replici”, a mai spus directorul INFP.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5215 secunde