Discuţii pentru majorarea salariului minim. Când se va întâmpla acest lucru

250
Discuţii pentru majorarea salariului minim. Când se va întâmpla acest lucru - salarii-1630517394.jpg
Ministrul Muncii, Raluca Turcan este de părere că salariul minim trebuie să crească. În acest sens, ea s-a întâlnit în cursul zilei de miercuri, 1 septembrie, cu reprezentanţii sindicatelor şi cu patronatele, pentru a asculta punctele lor de vedere.

În cele din urmă, s-a concluzionat că majorarea salariului minim trebuie făcută în mod predictibil, bazată pe date economice, pentru a putea fi susţinută de economie. Totodată, preocuparea ministerului este ca în România nivelul de salarizare să fie decent, costul forţei de muncă să înceapă să se apropie de media Uniunii Europene, dar în acelaşi timp trebuie ca orice majorare care va fi făcută să fie susţinută de economie, pentru a evita blocajele ulterioare.

De asemenea, în cadrul discuţiilor s-a agreat cu partenerii sociali ca săptămâna viitoare să fie convocat Consiliul Naţional Tripartit, astfel încât confederaţiile sindicale şi cele patronale să îşi prezinte şi faţă în faţă propunerile pe care le au cu privire la majorarea salariului minim. După aceea, vor fi analizate toate variantele propuse, iar Guvernul va contura o soluţie pe care o va supune dezbaterii publice. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4986 secunde