Dispare cardul de sănătate? MAI vrea introducerea cărții electronice de identificare

205
Dispare cardul de sănătate? MAI vrea introducerea cărții electronice de identificare - files-1489925425.jpg

Articole recomandate

Un proiect legislativ pus în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne ar putea duce la dispariția cardului de sănătate. Concret, ministerul crea introducerea unui nou document de identificare, cel electronic, care ar putea înlocui cardul de sănătate. Potrivit proiectului, și minorii vor avea o carte electronică de identificare.

Ministerul Afacerilor Interne vrea introducerea cărții electronice de identificare (CEI), un document care va permite autentificarea online pentru a beneficia de diverse servicii electronice. CEI ar urma să asigure și funcționalitatea cardului de sănătate, care, astfel, și-ar înceta valabilitatea. Reprezentanții MAI spun că scopul cărții electronice de identificare este "simplificarea interacțiunii cu autoritățile publice".


"Titularul unui document electronic se va putea autentifica on-line, pentru a beneficia de diverse servicii electronice (bancare, fiscale, sociale, financiare, educație etc.), ceea ce va conduce la simplificarea interacțiunii cu autoritățile publice, prin creșterea calității și accesibilității serviciilor publice. Textul propus prevede posibilitatea obținerii unei cărți de identitate simple de către persoanele care, din motive religioase sau de conștiință, refuză în mod expres obținerea unei cărți electronice de identitate. Opțional, cartea de identitate simplă sau cartea electronică de identitate se poate elibera înainte de împlinirea vârstei de 14 ani, la solicitarea unuia dintre părinți", transmite Ministerul Afacerilor Interne (MAI).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 16 Februarie 2016
Stire din Sănătate : Cardurile de sănătate blocate!
Luni, 15 Februarie 2016
Stire din Sănătate : Cardul de sănătate, blocat din nou
Pagina a fost generata in 0.2554 secunde