Dispăruți fără urmă din Constanța! Copil furat din fața casei bunicilor

4994
Dispăruți fără urmă din Constanța! Copil furat din fața casei bunicilor - disparuti2-1583184830.jpg

Articole de la același autor

Ionuț avea șase ani, în 2001, când a dispărut din fața casei bunicii lui din municipiul Constanța, unde se juca. De atunci au trecut aproape două decenii, dar de soarta lui nu se mai știe nimic. Drept pentru care, dosarul dispariției băiatului este, în prezent, unul dintre cele mai vechi aflate încă în anchetare la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța. Alături de acesta, alte persoane sunt căutate de polițiștii constănțeni tot de aproape 20 de ani.


Bătrâni pe care nu îi mai ajută memoria, plecați de acasă într-o clipă de neatenție a apropiaților, sărmani plecați să muncească pe la diverse ferme agricole prin țară, tinere despre care există indicii că și-au încercat norocul peste hotare, copii dispăruți fără urmă sau bolnavi care au fugit din Secția de Neuropsihiatrie Palazu Mare, despre care nu se mai știe nimic de mulți ani. Cu toții fac obiectul unor dosare de dispariție, aflate încă în cercetare la IPJ Constanța. În prezent, la nivelul inspectoratului constănțean sunt înregistrate 96 de cazuri de dispariție – plecare voluntară a unor persoane, așa cum sunt menționate în termeni oficiali! Iar cele mai vechi dosare datează din 2000 și 2001. 


Femeie dispărută în 1983, văzută ultima dată în 2005, în Constanța
Un caz neobișnuit este cel al Haretei Ceicoschi. Femeia ar trebui să aibă, în prezent, 74 de ani, și a fost dată dispărută în anul 1983, pe când avea 37 de ani. La data respectivă, notează polițiștii, a dispărut de acasă, din localitatea Știubieni, din județul Botoșani. Când nu se mai credea că se va   mai afla ceva despre soarta ei, a fost văzută în municipiul Constanța, în noiembrie 2005. A fost însă ultima dată când s-a mai știut ceva despre ea, căci de atunci pare că a intrat, din nou, în pământ. 
Unul dintre cele mai vechi cazuri de dispariție aflate încă în atenția oamenilor legii din Constanța este a lui Ionel Stoica. Bărbatul, originar din Constanța, avea 33 de ani, în 2000, când lucra la o fermă din comuna Borcea. Pe 20 februarie 2000 a plecat de la ferma nr. 5 Grădiștea, iar de atunci nimeni nu a mai știut nimic despre el. 


Copil de șase ani, dispărut din fața casei bunicilor, în centrul orașului!
De aproape 20 de ani este căutat și Ionuț George Stoiean. Născut în 1995, în județul Vaslui, în toamna anului 2001 acesta se afla la bunicii din municipiul Constanța, domiciliați pe strada Răscoalei 1907. Pe 27 octombrie, băiețelul în vârstă de 6 ani pe atunci se juca în fața porții, când a dispărut fără urmă. Astăzi ar trebui să aibă 25 de ani și face subiectul unui dosar de dispariție la nivelul IPJ Constanța. Totodată, pentru a facilita găsirea acestuia, oamenii legii au recurs și la tehnica de "îmbătrânire facială", realizând o imagine actualizată a chipului acestuia. 


Tot în 2001, spre sfârșitul anului, a dispărut și Gheorghe Bounegru. Bărbatul avea 38 de ani când a plecat de la domiciliul surorii lui, din municipiul Slobozia, pentru a veni spre locuința lui din satul Dulgheru din județul Constanța. Dar nu a mai ajuns acasă și nici nu se mai știe nimic despre ce s-a întâmplat cu el. 


O femeie din Năvodari este, de asemenea, printre cele mai "vechi" dispărute din județul nostru. Mirabela Elena Moldovan a dispărut în noiembrie 2002, pe când avea 19 ani. La data respectivă, polițiștii aveau indicii că a plecat peste hotare, pentru a practica prostituția. În prezent, după aproape două decenii, nu sunt indicii noi în dosarul de cercetare. 
Nici despre ce s-a întâmplat cu Elena Ciotoi nu se știe. Femeia, originară din comuna Peștera, avea 63 de ani, în 2002, când a fost văzută ultima dată. În luna aprilie, aceasta a mers cu o altă persoană în municipiul Botoșani, pentru rezolvarea unor probleme personale. În final, a fost lăsată în stația de autobuz "Donici" din Botoșani, urmând să se întoarcă acasă, unde însă nu a mai ajuns. 


Cristian Șerbănescu este un alt constănțean căutat de ani buni de polițiști și apropiați. Avea 24 de ani, în 2002, când, în luna septembrie, a plecat de la muncă la volanul autoutilitarei pe care o conducea și de atunci, nu se mai știe nimic despre soarta lui. 


Ce se întâmplă cu dosarele de dispariție 
Potrivit oamenilor legii, toate dosarele privind disparițiile rămân într-o "evidență activă" timp de 20 de ani. Ulterior, pentru următorii 10 ani, trec într-o "evidență pasivă", timp în care se pot desfășura activități în acestea, în cazul în care apar indicii noi. 


Dosarele sunt închise, mai devreme de această perioadă, doar în eventualitatea în care se solicită declararea decesului.  "Declararea judecătorească a morții unei persoane dispărute se poate efectua conf. art. 49 a Codului Civil, atunci când există indicii că a încetat din viață, la cererea oricărei persoane interesate, dacă au trecut cel puțin doi ani de la data primirii ultimelor informații sau indicii din care rezultă că era în viață", a afirmat Cristina Gavriloaie, din cadrul IPJ Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5117 secunde