Dispută la vârf, în Canada, pe tema vizelor pentru români. Trudeau, chemat să dea explicații

287
Dispută la vârf, în Canada, pe tema vizelor pentru români. Trudeau, chemat să dea explicații - canadabillboard-1529048460.jpg

Articole recomandate

Parlamentul Canadei îi cere premierului Justin Trudeau să reintroducă vizele pentru români, ridicate în decembrie anul trecut. Premierul a dat explicații în Parlament pe acest subiect, după ce un parlamentar i-a reproșat că liberalizarea vizelor pentru români s-a făcut fără o analiză a consecințelor, iar de această liberalizare profită din plin grupurile de crimă organizată, scrie digi24.ro


Subiectul reintroducerii vize pentru români a fost luat în discuție în Canada încă de luna trecută. Și asta pentru că numărul solicitărilor de azil venite din partea românilor a explodat. În două luni au fost depuse de două ori mai multe decât într-un an întreg.


Michelle Rempel, parlamentar: Domnule prim ministru, a fost ridicată obligativitatea vizelor pentru români în condițiile în care se știa că există un număr mare de false cereri de azil din partea grupurilor de crimă organizată. În cele cinci luni care au trecut de la luarea acestei decizii imprudente, peste o mie de cereri de azil au fost depuse, iar Serviciul de frontieră a spus și citez: ridicarea vizelor a dus la creșterea activității grupurilor de crimă organizată care țintesc Canada. Are de gând premierul să asigure securitatea Canadei și să reintroducă obligativitatea vizelor pentru români?

Justin Trudeau, premierul Canadei: Domnule președinte, continuăm să lucrăm cu autoritățile române pentru a ne asigura că sistemul nostru funcționează. Suntem în discuții cu ei chair acum pentru a ne asigura că grupurile de crimă organizate și alții nu se folosesc și nu abuzează de sistemul de imigrare canadian. Este un lucru pe care îl luăm foarte în serios.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6048 secunde