Doar unul din 10 părinți ar suna la 116000 pentru sesizarea dispariției unui copil

325
Dacă ar constata că nu-și mai găsesc copilul pe plajă, în supermarket sau alte zone aglomerate, părinții și bunicii ar intra în panică și foarte târziu ar apela la poliție pentru a semnala pierderea minorului. Mai mult, aceștia nu știu că există un număr de telefon special pentru astfel de sesizări. Este prima concluzie la care au ajuns voluntarii campaniei "Copilăria în siguranță", în urma interacțiunii cu persoanele aflate pe litoral.
Studenții de la Universitatea "Ovidius" din Constanța au distribuit, la sfârșitul săptămânii trecute, ghiduri de informare pentru prevenirea dis-pariției minorilor și de educare pentru creșterea siguranței pe Internet, în cadrul campaniei "Copilăria în siguranță". Cu această ocazie, tinerii au încercat să afle și cât de pregătiți sunt părinții în cazul în care și-ar pierde copilul. Astfel, raportat la zece persoane, doar trei ar suna imediat la poliție și doar o persoană ar apela numărul unic gratuit pentru sesizarea dispariției copiilor.
Autoritățile recomandă apelarea numărului 116000 imediat după constatarea dispariției unui copil, știut fiind faptul că eficiența în astfel de cazuri este mai mare dacă se acționează în primele ore de la dispariție.
Campania "Copilăria în siguranță" se desfășoară pe litoral până la sfârșitul lunii august, fiind susținută de FOCUS - Centrul pentru copii dispăruți și exploatați sexual, Microsoft România, Fundația Nadia Comăneci, Inspectoratul General al Poliției Române, Salvați Copiii și Ministerul Educației, Cercetării și Inovației.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 20 August 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Miercuri, 19 August 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Luni, 17 August 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.9747 secunde