Dobrogea, sărbătorită la 141 de ani, cu spectacole și dansuri

459
Dobrogea, sărbătorită la 141 de ani, cu spectacole și dansuri - weekenddesarbatoare1-1573853485.jpg

Articole de la același autor

Dobrogenii o țin tot într-o sărbătoare. Week-endul acesta, constănțenii sunt invitați să iasă din case, să se relaxeze, să se plimbe și să guste puțin din cultura acestor meleaguri.


Sâmbătă și duminică, seria evenimentelor dedicate Zilei Dobrogei continuă în mai multe zone ale orașului. La Pavilionul Expozițional din Mamaia, unde se desfășoară "Dobrogea, un festival de obiceiuri, tradiții și gusturi", vă puteți bucura de standuri culinare din cele două județe componente ale regiunii Dobrogea. Experiențele gastronomice vor fi completate de activități antrenante de oină, baseball și sporturi tradiționale. La târg vor participa meșteșugari, purtători de obiceiuri populare și producători agricoli dobrogeni. În fiecare zi, ansambluri etnice dobrogene vor urca pe scena festivalului pentru a oferi un show de excepție. 


După o masă copioasă, vă puteți delecta cu exponate unice, la expoziția fotodocumentară și numismatică "Vestigii dobrogene", de la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța. 


De asemenea, la Muzeul de Artă Populară, până pe 1 decembrie, puteți admira expoziția "Dobrogea-Multiculturalitate etnică", care surprinde specificul multietnic al teritoriului dintre Dunăre și Mare. 


"Voievodul țiganilor", premieră la Teatrul "Oleg Danovski"


Cei mai sportivi constănțeni sunt așteptați la crosul "Alerg pentru Unirea de la Marea Neagră", care va avea loc sâmbătă, de la ora 15.30. Cursa de alergare se va desfășura pe un traseu ce va începe din orașul Cernavodă și va avea ca punct de sosire Pavilionul Expozițional din stațiunea Mamaia. Evenimentul atletic este inițiat de echipa Carpii (căpitan echipă Cristi Bălan) și de Laurențiu Cobzariu și se înscrie în seria de activități dedicate Unirii Dobrogei cu România (14 noiembrie).
Seara, aveți parte de spectacole de teatru și operă deosebite. De la ora 18.30, la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", va fi "Bal mascat", în cadrul Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului. Pe muzica lui Giuseppe Verdi, în regia lui Carmen Dobrescu, scenografia lui Horia Popescu și coregrafia lui Fănică Lupu-Liești și Rodicăi Raicu Urețu, pe scenă vor urca soliștii Madeleine Pascu, Vasile Chișiu, Răzvan Săraru, Georgeta Grigore, Smaranda Drăghici, Laurențiu Severin, Constantin Acsinte, Cristian Caragea și Andrei Băican.


De asemenea, de la ora 19.00, la Teatrul de Stat Constanța este prezentată "Memoria apei". Piesa de teatru este o comedie tristă despre pierderea ființelor dragi. 


Duminică, seria spectacolele continuă cu premiera "Voievodul țiganilor", de la ora 18.30, la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski". Opereta în trei acte de Johann Strauss - fiul aduce pe scena TNOB soliștii Doru Iftene, Laura Eftimie, Lucia Mihalache, Smaranda Drăghici, Daiana Gavrilescu, Constantin Acsinte, Mădălin Băldău, Marius Eftimie, Bogdan Ocheșel, Octavian Minea, Cristian Caragea, Cristian Parmac, Ștefan Acsinte, Marian Irimia, Iulian Bratu, Matias Eftimie și David Popescu.


Iar, de la ora 19.00, la Teatrul de Stat va fi prezentată piesa de teatru "Gaițele" de Alexandru Kirițescu, o comedie celebră din care nu lipsesc replicile savuroase și situațiile comice. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 14 Noiembrie 2019
Stire din Cultură-Educație : Cuvinte despre Dobrogea mea
Pagina a fost generata in 1.7925 secunde