Doctorii din Județean, cu lacăt la gură

298

Articole de la același autor

Cadrele medicale din Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța nu au voie, conform unui regulament de ordine interioară, să
dea declarații presei, decât dacă au în prealabil acordul conducerii unității sanitare. În cadrul conferinței de presă de ieri, dr. Dan Căpățână, managerul spitalului, a ținut să reamintească acest aspect atât presei, cât și medicilor. Mai mult, medicul a subliniat că actul ar face referire inclusiv la exprimarea opiniilor personale, în calitate de medici, la o problematică din sistemul sanitar sau la oferirea de informații privind patologia diverselor afecțiuni (!). "Chiar dacă sunt întrebați atunci când sunt la cabinetul privat, atât timp cât sunt angajați ai Spitalului Județean trebuie să aibă acordul conducerii sau al purtătorului de cuvânt pentru a oferi informații presei", a subliniat managerul.
În același regulament de ordine interioară sunt precizate și sancțiunile de care sunt pasibili medicii dacă nu respectă interdicția: avertisment, tăierea unui procentaj din salariu și chiar desfacerea contractului de muncă. Până în prezent, nu a fost sancționat niciun medic, deși este în vigoare din 2007, de când a fost instituit de dr. Ioan Tiberiu Tofolean.
Dr. Dan Căpățână a ținut să atragă atenția asupra existenței regulamentului, după ce dr. Cătălin Grasa (chirurg, fost director al spitalului) a participat la o emisiune televizată, unde ar fi dat informații eronate. "A afirmat că Secția de Chirurgie Cardiovasculară nu este inclusă în programul național de chirurgie cardiovasculară, dar este încă de anul trecut", a adăugat medicul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 08 Aprilie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 2.4028 secunde