Doliu în lumea medicală. Dr. Viorel Lucescu a trecut la cele veşnice

6301
Doliu în lumea medicală. Dr. Viorel Lucescu a trecut la cele veşnice - pozadoctor-1616503975.jpg

Articole de la același autor

Lumea medicală constănţeană este, din nou, în doliu, după decesul dr. Viorel Lucescu, renumit medic specialist în recuperare, medicină fizică şi balneologie. Acum, nu ne mai rămân decât amintirile şi tot ce a făcut el pentru lumea medicală. 


Specialistul a lucrat de-a lungul vieţii într-un singur loc, la Spitalul „Grand” din Eforie Nord, locul în care a făcut minuni pentru foarte mulţi bolnavi. Timp de cinci ani din 2006, până în 2011, şi-a desfăşurat activitatea şi ca manager. 
„Clinica «Grand» a avut statutul de clinică universitară, datorită lui. El a preluat clinica şi cele mai multe cazuri veneau acolo pentru recuperare, dar şi pentru teme de studiu în reumatologie şi balneologie. Din câte ştiu, este singurul cetăţean din România, care a fost numit șef de lucrări, pe vremea lui Ceauşescu, şi a ieşit la pensie în anul 2011. El a  avut statutul de şef de clinică şi a rămas în funcţie, datorită faptului că era profesor universitar şi şef de lucrări. Acest prerogativ i-a oferit posibilitatea să lucreze în continuare, ca medic, profesor şi să nu fie pensionat la vârsta de 65 de ani. În 2011, a ieşit la pensie, asta după ce la conducerea clinicii a venit elevul format de el, dr. Anatoli Covaleov. Practic, a lucrat din anul 1973 la «Grand», şi până în 2011. În anii de activitate, a avut foarte multe workshop-uri, simpozioane. În plus, a folosit nămolul de Techirghiol în scop de cercetare, nu doar ca baie. Pe vremuri, fiecare pacient avea o fişă şi îi era urmărită evoluţia în timp. Nu era ca acum, pacientul să stea internat doar două săptămâni şi apoi să plece acasă. Ţin minte că a avut pacienţi care ajungeau la el cu diferite afecţiuni, din întreaga ţară şi care stăteau o lună, două, până când îşi recuperau mobilitatea”, ne-a declarat fiul medicului, Andrei Lucescu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7537 secunde