Doliu în teatrul românesc. A murit regizorul Lucian Giurchescu

262
Doliu în teatrul românesc. A murit regizorul Lucian Giurchescu - lumanare-1641828335.jpg

Articole de la același autor

Regizorul Lucian Giurchescu a murit la vârsta de 93 de ani. Acesta a condus Teatrul de Comedie timp de 14 ani, relatează Antena3.ro 


"Anunțăm cu regret încetarea din viață a omului de teatru Lucian Giurchescu. Regizor cu realizări impresionante, premiate și aplaudate atât în România cât și în străinătate, Lucian Giurchescu a condus Teatrul de Comedie timp de 14 ani (între 1969 – 1979, 1990 – 1994), păstrând și amplificând succesul primilor ani, marcați de directoratul lui Radu Beligan. Această perioadă s-a remarcat în mod special prin turneele de succes organizate în Suedia și Danemarca", se arată pe pagina de Facebook a Teatrului de Comedie din București.

"Prezent în istoria Teatrului de Comedie încă de la început (în 1961 regizează spectacolul „Burghezul gentilom” de Molière, cu Grigore Vasiliu Birlic în rolul principal), Lucian Giurchescu s-a distins pentru regia spectacolului „Rinocerii” de Eugen Ionescu, spectacol elogiat chiar de autor cu ocazia reprezentației de la Festivalul Teatrului Națiunilor din Paris (1965).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3949 secunde