DOLIU LA CONSTANȚA! "Deplângem trecerea la cele veșnice a colegei noastre"

2509
DOLIU LA CONSTANȚA!

Articole recomandate

"Cu deosebită tristețe ne exprimăm regretul și deplângem trecerea la cele veșnice, a colegei noastre, doamna Elena Bâltac, un profesionist desăvârșit, de o înaltă ținută morală, un suflet nobil și generos, care s-a ridicat la ceruri mult prea devreme, lăsând în sufletele noastre durere și un gol imens. Cinstim cu toții memoria acestei doamne atât de speciale și ne rugăm ca Dumnezeu să binecuvânteze familia îndoliată.", este mesajul postat de Colectivul Centrului Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada", pe pagina de Facebook a instituției.


"Elena Bâltac s-a născut la 18 noiembrie 1962 în localitatea Bălcești, județul Vâlcea. Profesional este atestată economist, expert contabil și consultant fiscal.

La Școala Populară de Arte și Meserii Constanța este angajată din data de 7 aprilie 2003 pe postul de contabil șef.

Este modelul contabilului sever, dominat de cifre, de o corectitudine exemplară, față de care respectul celorlalți se traduce în veghea lucrului bine făcut și pe termen lung. Cine ar bănui la prima vedere că femeia este stăpânită de o mare pasiune față de muzică? Și totuși este adevărat.


A absolvit, în iunie 2007, cursul de canto din cadrul Școlii Populare de Artă cu profesoara Marina Scupra.

Elena Bâltac are o voce caldă, bine impostată, un timbru aparte, plăcut ascultătorilor. Primele două CD-uri cuprind câte 12 piese fiecare, un repertoriu ales cu grijă din folclorul oltenesc.


În prezent pregătește cel de-al treilea CD, cu muzică dobrogeană. Artista dovedește seriozitate, conștiinciozitate, o pasiune reală, trăiește muzica și o transmite cu emoție celorlalți.


Împinsă de curiozitatea cunoașterii de sine și a descoperirii aptitudinilor care îi conturează personalitatea, omul cifrelor, cu dragoste față de muzica populară, s-a inițiat și în arta fotografică. Astfel a frecventat cursurile de artă fotografică din cadrul școlii, avându-l profesor pe Alexe Pitei, cursuri pe care le-a absolvit în anul 2006. Aparatul de fotografiat i-a devenit un prieten care o ajută să păstreze pentru sine și pentru ceilalți frumosul din jur.


Cu siguranță, Elena Bâltac știe să îmbine rigoarea cifrelor din bugetele instituției, să formuleze trasee echilibrate financiar pentru dezvoltarea școlii, dar în egală măsură se apleacă spre frumos, punând în pasiunea ei față de acesta talent, devotament, perseverență. Un spirit optimist, vesel, de echipă. De altfel, afirmă despre colegii săi de muncă că sunt minunați, că întreaga activitate se desfășoară în armonie și înțelegere. Cu aceeași generozitate o caracterizează și colegii săi.


"În ultimii ani numărul cursanților Școlii a crescut semnificativ, precizează Elena Bâltac. De la 389 de persoane în anul școlar 2005-2006 la 642 în anul 2008-2009 este o creștere semnificativă. S-au înființat noi secții externe și s-a extins activitatea în secția de la Cernavodă.


În anul școlar 2007-2008 s-au reînființat la Medgidia secții externe de canto, muzică ușoară, pian și balet. Cele două clase de pian de la Medgidia au obținut rezultate remarcabile, transpuse în premii și mențiuni obținute la concursurile de pian din Râmnicu Vâlcea, Brăila.


În perspectiva anilor școlari următori vor fi înființate secții extrene la M. Kogălniceanu, o clasă de dans popular, iar la Ovidiu, clasă de canto, muzică ușoară."

Fragment din "Valori ale culturii de masa în Dobrogea" Școala Populară de Arte și Meserii Constanța - Aurelia Lapușan / Ștefan Lapușan)


sursa: Centrul Cultural Judetean Constanta Teodor T. Burada


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4781 secunde