DOLIU PRINTRE PREOȚI! Părintele Nicolae Munteanu a trecut la cele veșnice

2880
DOLIU PRINTRE PREOȚI! Părintele Nicolae Munteanu a trecut la cele veșnice - preotcrop-1636457716.jpg

Articole de la același autor

Protoieria I Constanţa îmbracă haina cernită de doliu pentru plecarea la Domnul a părintelui Nicolae Munteanu. „Suntem alături de familia îndurerată şi de enoriaşii din Parohia Mihai Viteazu, pe care a păstorit-o timp pe 35 ani cu dragoste părintească şi dăruire. A văzut lumina zilei în localitatea Plopeni, din judeţul Constanţa, unde a absolvit gimnaziul în 1978. După doi ani de liceu la Constanţa se îndreaptă către Seminarul Teologic de la Buzău. Anul 1985 a fost anul marilor împliniri: absolvirea Seminarului, căsătoria cu tânăra Maria Stancu şi hirotonia întru preot.

În martie 1986 înfiază duhovniceşte pentru totdeauna localitatea Mihai Viteazu, unde se desăvârşeşte ca om şi ca preot. Ca om devine model de gospodar în localitate, se bucură de cei doi copii, care au dat un nou sens familiei. Ca preot, după ce urmează cursurile facultăţilor de teologie din Bucureşti şi, mai apoi din Constanţa, dobândeşte, în vara acestui an, titlul de Master în Teologie, specialitatea Exegeză Biblică. Tot ca preot, s-a arătat model de chivernisire a averii bisericii. A renovat-o, a pictat-o, a utilat-o. Biserica Sf. Dumitru este acum, datorită strădaniei părintelui, o biserică călduroasă, cu clopotniţă nouă şi complex mortuar nou. Om cald fiind, s-a aplecat şi către cei ce au adormit, motiv pentru care a ridicat în curtea bisericii un monument în cinstea eroilor, iar cimitirul l-a extins şi împrejmuit. Pentru întreaga activitate, din care am spicuit foarte puţin, în 2009 IPS Teodosie îl ridică la rangul de Iconom Stavrofor.

Rămâne pentru noi, colegii sfinţiei sale, model de om al lui Hristos, care te întâmpina întotdeauna cu un zâmbet sincer. Îl vom purta în rugăciune cu nădejdea răsplătirii celei drepte pentru viaţa sa dăruită întru totul Lui, Dreptul Judecător, care să-l numere cu sfinţii”, este mesajul colegilor săi preoţi.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5899 secunde