Campania "Banca de Alimente" a Crucii Roșii continuă

Concurs Donația noastră poate hrăni o familie, poate hrăni un vis

159

Articole recomandate

"Banca de Alimente" a Crucii Roșii a hrănit și continuă să hrănească sute de oameni nevoiași din Constanța și localitățile din județ. Campaniei i s-au alăturat, săptămâna trecută, și elevii Liceului "Virgil Madgearu", voluntari într-o acțiune menită să facă ceva pentru cei din jurul lor. Tinerii, coordonați de directorul liceului, Mariana Ștefănescu, au participat la o nouă activitate de colectare de alimente, la super-market-ul Carrefour. Împreună cu ceilalți voluntari Crucea Roșie, elevii le-au spus constănțenilor să fie generoși în continuare, mai ales că "gestul lor poate hrăni o familie, poate hrăni un vis".
"Activitatea de voluntariat este reglementată în România prin Legea 195/2001. Conform actului normativ, voluntariatul este activitatea de interes public desfășurată din proprie inițiativă de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o contraprestație materială", a arătat psih. Carmen Lungu, coordonatorul filialei Crucea Roșie Constanța.
Campania "Banca de Alimente" presupune colectarea de alimente neperisabile în depozitele Crucii Roșii prin donații sau sponsorizări, stocarea și distribuirea acestora către persoanele vulnerabile din țară. "Banca de Alimente" a Crucii Roșii Române reprezintă, pe fondul impactului crizei economice mondiale și al creșterii prețurilor la produsele alimentare, o soluție imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici. Proiectul este o inițiativă a Crucii Roșii Române, preluată după modelul unor proiecte similare derulate cu succes în țări din Uniunea Europeană, precum și în SUA și Canada.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 22 Martie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.4894 secunde