Dorel de la autostradă a lăsat mii de case fără apă

1222
Lucrătorii la șoseaua ocolitoare a Constanței au transformat ieri șantierul din zona Ovidiu într-o imensă piscină dotată și cu fântână arteziană. Un buldozer a spart conducta de 1.000 de mm de apă potabilă, care a țâșnit mai bine de 20 de metri în sus. Timp de șase ore, cât a fost nevoie pentru golirea instalației, mii de metri cubi de apă s-au scurs pe drum și au luat-o la vale, prin Ovidiu, către o fostă fabrică, în prezent dezafectată.

"Muncitorii societății subcontrac-toare, «Apolodor Comimpex» SRL București, firma care efectuează lucrări la șoseaua de centură, din neglijență au rupt conducta de oțel cu diametrul de 1.000 mm ce alimen-tează localitățile Lumina, Năvodari, Corbu, Ovidiu și zona industrială Midia. Avaria s-a produs la ieșire din localitatea Ovidiu, aproape de pod. În jurul orei 09,00, unul din muncitori ce conducea buldozerul cu numărul D67XL-230 a rupt efectiv conducta magistrală. În doar câteva minute, drumul de acces, dar și cel european E60 au devenit impracticabile din cauza șuvoiului de apă", a declarat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al S.C. RAJA S.A., Irina Oprea.

Conform legislației în vigoare, reprezentanții firmei constructoare trebuia să solicite și să obțină de la S.C. RAJA S.A. Constanța, ca de altfel de la toți furnizorii de utilități, asistența tehnică pentru toată perioada executării lucrărilor, tocmai pentru evitarea unor astfel de situații grave, cu repercusiuni asupra a zeci de mii de abonați.

"Societatea subconstructoare, «Apolodor Comimpex» SRL București, dar și antreprenorul general Asocierea FCC Contruccion CA - Astaldi S.p.A J.V. nu au nici o scuză pentru ceea s-a întâmplat, mai ales în condițiile în care obligativitatea solicitării asistenței tehnice a fost trecută și în avizul general pentru lucrare. Ei vor trebui să suporte pierderile înregistrate și costurile lucrărilor de reparații necesare. Pentru că nu este pentru prima dată, când societatea Astaldi S.p.A. se face vinovată pentru avarierea unei conducte de alimentare cu apă, prin nerespectarea normativelor în vigoare, reprezentanții S.C. RAJA S.A. Constanța vor înainta către organele competente și o plângere penală pentru distrugere", a mai precizat Irina Oprea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Septembrie 2011
Stire din Actual : Dezastru în Thailanda
Pagina a fost generata in 0.2617 secunde