Dr. Hany Riad, anchetat pentru moartea unui adolescente chiuretate, a ajuns în fața Comisiei de Malpraxis

587
Cazul Huliei-Rabia Sadula, adolescenta de 15 ani, care a murit în urma unui chiuretaj efectuat în Spitalul Județean Constanța, este în atenția Comisiei de Malpraxis de la nivelul Direcției de Sănătate Publică (DSP). Membrii comisiei s-au întrunit după ce au fost sesizați de familia minorei și de conducerea unității spitalicești, pentru a analiza conduita profesională a dr. Hany Riad, medicul ginecolog care a efectuat chiuretajul.
Specialistul s-a prezentat, vineri dimineață, în fața comisiei, ocazie cu care a fost înștiințat cu privire la acuzele care îi sunt aduse. Urmează să prezinte, la rândul lui, o notă de relații cu privire la modul în care s-au desfășurat eve-nimentele soldate cu decesul pacientei. Potrivit dr. Adriana Câmpeanu, director adjunct DSP și președinte al Comisiei de Malpraxis, declarația oficială a medicului, în scris, va fi depusă la comisie în cursul zilei de marți.
Adolescenta s-a stins, în noaptea de 4 spre 5 mai, în Secția de Terapie Intensivă a spitalului, după ce a fost chiuretată. Deși în foaia de observație se consemna, la internare, că ar fi avut o sarcină de 14 săptămâni, necropsia a relevat că era însărcinată în cinci sau șase luni - în astfel de situații, avortul este interzis prin lege. Mai mult, familia adolescentei îl acuză pe ginecolog că le-ar fi pretins 5.000 de lei pentru avort și l-ar fi provocat, administrându-i minorei pastile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 21 Mai 2010
Stire din Social : "Trăiesc" cu 13 lei pe lună
Pagina a fost generata in 1.4206 secunde